Для ворога немає нічого святого: Росія вдарила по православній Святогірській Лаврі, де ховалися біженці

605

Вибиті вікна й двері, місцями зруйнований дах. Отакий вигляд зараз має Успенська Святогірська лавра після нічного бомбардування. 

«В 22:00 по Свято-Успенській Святогірській Лаврі був нанесений авіаційний удар. Бомба впала прямо поряд із мостом, який з’єднує правий і лівий берег Сіверського Донцю і Лавру з місто Святогірськ» — розповів намісник Святогірської Свято-Успенської Лаври Арсеній.

Вибуховою хвилею повилітали і усі вікна у готелі при Лаврі. Там жили звичайні люди, 520 біженців, які знайшли тут прихисток. Загиблих після бомбардування, на щастя, немає, утім є постраждалі.  

Зараз люди знаходяться в Лаврських підвалах в стресовій ситуації. У дітей істерика. Хочеться сказати, що у момент, коли був нанесений удар в місті Святогірську проживало разом з місцевими жителями і біженцями близько 10 тисяч людей.

І знову питання до ворога, який б’є себе у груди й божиться, що нищить лише військову інфраструктуру: де вони там побачили щось подібне, чи можливо святиня – це стратегічний об’єкт? 

В Українській православній церкві кажуть, ще з першого дня російського вторгнення в Україну предстоятелі звернулися до керівництва росії із закликом припинити війну. 

Напередодні у селі В’язівка Житомирської області ворог зруйнував церкву Різдва Пресвятої Богородиці, побудовану в 1862 році. Там вціліла лише дзвіниця. У цю ж ніч від рук росіян постраждала Свято-Покровська церква у Малині