Чи є у житомирських лікарнях проблеми із харчуванням?

571

Сьогодні на сніданок вівсяна каша, варене яйце та творог зернистий. На обід – суп, гарнір, куряче м’ясо, хліб та чай. А на вечерю – рисовий суп. Таке меню однієї з лікарень у Житомирі. Готують пацієнтів 4 рази на день та виключно дієтичною їжею. Хворі, кажуть, задоволені. 

Медичні заклади є одними з найважливіших об’єктів критичної інфраструктури. Особливо у період воєнного часу. Чимало пацієнтів, які опинилися тут, залишись самі та потребують постійного догляду та підтримки, тому організація харчування є вкрай важливою. Працівники закладу кажуть, дефіциту продуктів наразі немає. Постачальники працюють постійно та без затримок. 

Овочі до лікарень надходять від ферми. Але й інших продуктів у закладі вистачає, напередодні війни були закуплені різні крупи та усе необхідне для приготування. 

Дещо закінчуються молочні продукти, але замовлення вже зробили, тому з дня на день заклад очікує нову поставку. Усі продукти для лікарень забезпечуються фондом міста, однак чималу допомогу зараз надають волонтери. 

За один раз волонтери привезли 70 кг курятини. Тому, запевняють у лікарнях, з продуктами наразі проблем немає. Тим більше питання харчування у медичних закладах контролює особисто і місцева влада.

Враховують у лікарнях і особливості кожного пацієнта, адже у кожного хворого – своя дієта, відповідно вони потребують особливого харчування. Зазвичай, таким людям підбирають індивідуальне меню та накривають окремі столи у їдальні. Пацієнти кажуть, до них тут дуже уважні