Робота як у вулику: як із дня в день працюють волонтери у головному гуманітарному штабі області

517

Вивантажують чергову гуманітарну допомогу. Їжа, одяг, засоби гігієни цього разу прибули відразу із двох країн світу.

«Це вантаж з Голландії і Італії, який доставили до Житомирщини наші уже партнери, які нам допомагають. Взагалі 10 країн долучилося до допомоги жителям Житомирщини» — розповів голова Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко.

У цьому вантажі 15 тон допомоги. Та від початку російської агресії цей волонтерський штаб прийняв тут вже понад 600 тон допомоги. 

Це волонтерка Вікторія, вона як і ще сотня небайдужих вже з перших днів війни прийшла працювати задля перемоги України. 

«Ми тут практично 24/7. Приходимо ми дуже рано й уходимо ми дуже пізно. Ми готові працювати як ми можемо, щоб прискорити швидше нашу перемогу» — каже волонтер Вікторія.

Щодня у цей гуманітарний штаб приходить кілька фур допомоги від світу й від західних областей України. Житомирщина фактично транзитний регіон, бо ж тут не лише допомагають своїм жителям чи переселенцям, а й перенаправляють допомогу в інші міста держави, зокрема на Чернігівщину та Маріуполь. 

Сьогодні гуманітарка поїхала і у Корнинську громаду. Там прийняли багато переселенців із Київщини, які тікали від ворога. Люди залишилися хто у чому, але головне, що їм є кому допомогти. 

А щоб прискорити процес видачі гуманітарної допомоги волонтери налагодили роботу і щойно сюди надходить новий вантаж як вони приймають сортувати його. 

Допомагають тут одягом, їжею та усім необхідним і військовим і територіальній обороні. А от самих волонтерів іноді підбадьорюють записки, які вони знаходять у вантажі