Рекорд за увесь час: понад тисячу житомирян прибирало набережну Житомира

624

Війна війною, а прибирання по розкладу. Почистити Житомир від сміття прийшло понад тисячу містян і це лише на одній локації. Організатори акції зізнаються, такої кількості людей на прибиранні ще не було.

«Це не понад сотню. Це на скільки я розумію десь тисяча людей прийшла на це прибирання. Таке прибирання було в тому році, але стільки людей не було в мирний час як прийшло під час військових дій» — сказав в.о. директора КП «Парк» Житомирської міської ради Юрій Рогозинський.

Наводити лад на набережній прийшли і спортсмени. 

«У нас сьогодні вийшов практично весь колектив, близько 27 чоловік нас було. Це тренери школи та адмінперсонал і півтори годинки ми дуже так, ударно попрацювали. Зупинило нас тільки те, що вже закінчилися наші мішки. Так би ще пропрацювали залюбки» — розповів директор СДЮСШОР з футболу «Полісся» Володимир Дорошенко.

І батьки з дітками, аби навчити малих не смітити й показати, що буває коли недобросовісні люди скидають непотріб куди очі бачать. 

«Ми й до цього не смітили, жоден з них тепер не задумається щось кинути і буде робити іншим приклад і зауваження» — каже Павло Ваховський.

Житомирянин Олександр каже, не міг не прийти на прибирання свого улюбленого місця відпочинку й щойно закінчив патрулювання, прибіг прибіг волонтерити на набережну. 

«Я веду патрулювання ранішнє і вечірнє, я проходжу по своєму заданому маршруту і перевіряю на наявність підозрілих об’єктів, людей. І от пісня нього підійшов сюди зразу» — повідомив Олександр Левченко.

За кілька годин прибирання є і шокуючі знахідки.  

«Житомиряни знаходять і контейнери, і смітники, і колеса, і побутове сміття. Все, що завгодно» — повідомив в.о. директора КП «Парк» Житомирської міської ради Юрій Рогозинський.

«Це перший мішок. Найбільше під мостом. Можна підняться, опуститься і в тебе буде вже три мішка сміття» — додали Марина і Юрій Бульковські.

Під кінець прибирання люди вже збиваються із рахунку, який вже мішок сміття винесли. 

Люди, які прийшли сьогодні на прибирання переконані, така велика кількість волонтерів у мирний час напевно би і не зібралась, але через війну — у такий спосіб об’єдналися. 

«На даний час видно, що країна і особливо це місто Житомир людей сплочає, тобто вони стають дружніші і відкликаються. Ми теж були в шоці, багато людей прийшло» — сказав Святослав Цяпа.

«Це показує єдність нашого народу, нашої України, що в тяжкі часи ми об’єднуємося і робимо дуже важливу справу. Слава Україні! Героям Слава» — додав Сергій Каплунов.

Сьогодні толока пройшла у декількох точках міста. Утім у міській раді обіцяють це лише початок. Тож стежте за новинами й доєднуйтесь до акції «Чистий день» наступного разу