Евакуація мешканців Київщини з гарячих точок

599

24 лютого певно закарбувалося у пам’яті усіх українців. В наші двері увірвався ворог чи не усього людства… Багато людей змушені були покинути свої домівки через масовані бомбові удари. Зокрема, вчора до Житомирщини автобусом евакуювалося 65 українців, які побачили усі жахи «рускава міра». Пані Оксана з села Вовчки Вишгородського району. Каже, окупанти у їхньому селі ледь не з перших днів повномасштабної війни, а коли зайшли «кадирівці» був кінець…

«Кадирівці стояли в селі на краю. І беззаконня було. Чоловіків на коліна ставили і як хочеш… Крайня точка була, мусили тікати з дітьми, бо вже як автомат був до потилиці, це все… Якщо стоїш на колінах і вже прощаєшся з усіма, то це просто жах» — розповіла переселенка з Київщини Оксана.

Окупанти тримали у страху усіх. Цьому чоловікові вдалося евакуюватися із села Залишани Вишгородського району.

А Володимир домовився із стареньким батьком ховатися у різних місцях під час обстрілів, аби у разі чого, той хто виживе зміг поховати іншого.

Тікали вночі, і на світанку… Тільки, аби не побачили озброєні окупанти. Тікали полями і лісами з дітьми на руках, адже автомобілі з села не випускали. Зараз дітки посміхаються, та тільки не забули про пережиті жахи.

«Коли ми підходили там нас зустрів автобус. Майже 40 кілометрів ми з дому йшли пішки. У нашому селі дуже багато росіян було, їздили… Ми майже усі дні спали в погребі» — каже переселенець з Київщини Володимир.

Їм вдалося втекти з пекла на землі. Зараз вони на Житомирщині. У безпечному місці. Зокрема, Ігор ще у перші дні покинув свою домівку через нелюдів, які прийшли на нашу землю, і зараз чоловік допомагає своїм землякам. 

Незважаючи на увесь той жах, який зараз відбувається у нашій країні, ми усі маємо вистояти, щоб в цих маленьких очах завжди була радість