Деокуповані села Народицької громади

У звільнених селах Народицької громади триває робота військових, поліцейських і спецслужб. Фахівці проводять усі необхідні слідчі дії для ретельної фіксації вчинених воєнних злочинів, а також заходи з відновлення безпекового простору для місцевих. Регіон зазнав чималої шкоди від московської орди. 

«Безпосередньо на даній території займалися мародерством та бомбардуванням житлових будинків. У цьому домоволодінні загибла людина» — повідомив старший слідчий СУ ГУГНП в Житомирській області Дмитро Гриценко.

На час роботи правоохоронців в одному з обійсть, куди влучила ворожа ракета у селі Нова Радча, приїхав і господар. Через загрозу для життя Микола вимушений був залишити домівку і тепер оглядає наслідки ординської навали. За словами чоловіка, з обійстя зникли окремі речі, інструменти та садовий інвентар. Ймовірно, вони могли стати «трофеями» для росіян, які проходили через село.

Слідчі працюють і на згарищах, які до 24 лютого були затишними садибами або батьківськими будинками. У Новій Радчі окупанти спалили окремі хати, а у Давидках – зруйновані цілі вулиці. Наразі правоохоронці документують усі злочини російських нелюдів, аби винні понесли справедливе покарання