З 11 квітня почала діяти нерестова заборона: що змінилося з минулого року та скільки платитимуть порушники

576

Цього порушника зловили минулоріч. Рибалка знехтував нерестовою забороною й поплатився. Утім найбільше у 2021-му з гаманця довелося дістати жителю Андрушівки — 278 тисяч гривень за оновленим тарифом. І хоча заборона на вилов риби цьогоріч діє лише два дні, порушники теж вже є. 

«Затримані у Бердичівському районі люди за невеликі порушення. Наприклад, виходили на водойму на човні, що зараз заборонено. Грубих порушень поки не було виявлено, але були виявлені нами вже близько 15 сіток, знятих, заборонених, незважаючи на те, що у нас військовий стан і діє комендантська година, всеодно порушники виходять на воду, ставлять сітки» — повідомив провідний державний інспектор Житомирського рибоохоронного патрулю Валентин Довгань.

Цьогоріч нерестова заборона почала діяти пізніше. На річках не можна рибалити з 11 квітня по 30 травня. На водосховищах заборона триватиме довше, до 20 червня, на озерах та ставках до 10 липня. Але є і виключення. 

«Забороняється вилов риби в нерестовичах, а нерестовичами є всі водні об’єкти поза населеними пунктами. Тому, що в населених пунктах управлінням державного рибагенства дозволено ловити рибу одною вудочкою на один гачок, або спінінгом. Також заборонено виходити на водойму на човнах, крім контролюючих органів» — розповів провідний державний інспектор Житомирського рибоохоронного патрулю Валентин Довгань.

Інспектори кажуть, риби у водоймах вистачає, утім, аби так було і надалі, під час нересту і вводять заборону, адже цей період найважливіший для біоресурсів. Якщо ж вас таки упіймають за незаконним виловом готуйтеся діставати гаманець. 

За минулий рік рибоохоронний патруль задокументував 308 порушень правил рибальства. Й щороку рибалкам надають, так званого помічника – буклет, де детально описано, що і скільки коштує, що дозволяється, а що забороняється. 

За номером 067-414-60-74 ви можете повідомити про незаконний вилов риби