З 5-ї ранку і до 8-ї вечора житомирянки печуть паски для військових на передову

Робота тут кипить із 5-ї ранку. Щойно одну партію пасок дістали, як наступна уже відправляється у піч.  Завідувачка одного із садочків, де сьогодні житомирянки стали до роботи розповідає, для них це уже традиція. На усі свята, з того часу як війна почалась у 14-му році, дівчата печуть смаколики бійям на передову. Кошти збирають самотужки, бо ж кожен хоче хоч якось підтримати наших захисників. 

«Коли почалася війна, ми страємось завжди приготувати і передати для хлопців якісь вітання з Житомира. Від нашого садочка, від наших дітей, від нашого колективу, від батьків. Тому, що вони повинні відчувати, що ми їх любимо і ми їх завжди чекаємо» — розповіла завідувачка садочку, де печуть паски Олена Радько.

Любов і турботу військові точно відчують, бо ж пасочки для них печуть і наймолодші вихованці садочку. 4-річна Саша бере пензлик до рук і приступає до роботи. 

В іншому куточку міста робота теж не припиняється ні на хвилину. У пані Людмили чоловік — прикордонник, тож коли колеги зібралися пекти смаколики для бійців, теж прийшла допомагати. 

Пакування паски тут по-своєму особливе. Керівниця театрального гуртка написала власний вірш до свята і тепер без нього процес не завершується. 

У цей час у сусідньому кабінеті усі освітяни закладу, які не задіяні на кухні працюють над янголом охоронцем для бійців