Житомирські малюки намалювали листівки для наших захисників

У Домі української культури сьогодні панувала творча атмосфера. Юні художники створювали справжні шедеври за допомогою лише кольорових олівців та фломастерів. Але головний елемент — частинка душі, адже усі листівки відправлять нашим воїнам-захисникам. 

«Ми розуміємо, що в такий нелегкий час для всієї України ми маємо підтримувати наших захисників та захисниць. Тим більше, що зараз іде велике свято і ми хочемо передати ту любов і підтримку, ці емоції, ту віру в них, щоб вони це відчули» — сказала начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Війна війною, а життя має продовжуватися. А діти не мають відчувати того відлуння бойових дій. Так вважають батьки юних талантів. Тому такий майстер-клас – спосіб відволіктись. А також можливість подякувати Збройним силам за кожен новий день. 

Багато дітей, які прийшли на майстер-клас, мають в родині захисників, тому точно знають для кого малюють. Так і в сім’ї Єви, в якої тато на передовій. Захисник родини на війні виконує свій обов’язок з першого дня повномасштабного вторгнення. Вдома за ним дуже сумують та чекають. 

«Не бачились ми з 24-го лютого, він зараз знаходиться на кордоні, де саме він не каже. Він військовий сам по собі, з 2014-го року він був в АТО, ООС, зараз в теробороні Житомира, але його відправили туди» — розповіла мама Єви Катерина Пінчук.

Для тата Єви малює не лише донька, але й його хрещениця Аліна. Для нього вона зображає нашу мирну Україну, аби швидше настала перемога.

І хоча художниці не впевнені, що малюнок дійде до їхнього мужнього родича, матусі пообіцяли зробити все можливе. Адже вірять, що це надасть нові сили та підбадьорить. А також передасть їхню любов. 

На своїх малюнках дітлахи зображували усе, що люблять. А також омріяне тепло та свої плани на канікули. Величезне сонечко намалював 6-річний Влад. 

«Просто сонечко, домівка і горбочок. Коли я розмалюю це все рожевим, то дам своїй сестрі Маші. Маші 7 років, а мені 6» — каже Влад.

І хоча свою листівку малюк хотів подарувати сестрі, в останній момент все ж передумав. Тож тепер зображене малим художником літо зігріватиме ще одного українського воїна. 

Художниця Даша також своїм малюнком хотіла порадувати матусю, однак до кінця майстер-класу вирішили змінити адресата. 

А ось великодній оберіг для наших воїнів підготувала Маша, для якої справжній захисник – тато. 

Подарунки зроблені своїми руками завжди мають особливе значення. А тим більше коли їх робили маленькі дитячі рученятка. Кожен з них старанно намагався зробити ідеальну листівку, адже знають, що вони поїдуть до наших захисників і стануть своєрідним великоднім оберегом, який наближатиме Україну до перемоги.

Усі свої малюнки дітлахи залишили в Домі української культури. А вже звідси у комплекті з великодніми пасками вони відправляться в частини наших воїнів на передову