Праця волонтерів у Житомирі

Вони об’єдналися і допомагають країні. Волонтери міста роблять усе можливе, аби наблизити нашу перемогу і підставити плече тому, хто цього потребує. Так, у навколокультурному просторі створений гуманітарний хаб.

Також у центрі проводять збір техніки для ЗСУ та ТрО. Тобто, якщо у вас є телефони, планшети, роутери і тому подібне — приносьте у навколокультурний простір. Навіть якщо прилади зламані їх полагодять. Також тут допомагають маленьким громадянам країни.  

Також волонтери створили проєкт: «Казка на ніч», аби розвантажити діток через постійні стреси від вторгнення російського агресора. 

Та справжня фабрика, як її жартома називають волонтери, тут. Звичайний танцювальний клас перетворився на вулик, де щоденно десятки житомирян працюють над маскуванням для наших хлопців. Анастасія ще з 2014-го року почала займатися цією справою, бо ж фабричні сітки були дорогі, а нашим воїнам потрібен захист. 

«Зокрема, ці дні дуже-дуже великий попит і ми стараємося встигнути, але черга величезна. Тому якщо хтось може допомогти руками, то запрошуємо допомагати нам» — розповіла волонтер з виготовлення маскування Анастасія Нестерова.

У волонтерському центрі раді кожному, хто хоче допомогти і можуть навчити плести цю основу. Кажуть, новачки справляються за тиждень, а вже профі можуть і за 4 дні.  ,

Тепер тут взялися і за виготовлення «кікімори». Це маскувальний одяг для наших захисників. Зокрема, Людмила вже добре знає як це робити, бо навчилася ще у 2014-му.

У волонтерському штабі, є потреба у матеріалах для виготовлення маскування. Потрібна матерія темно-зеленого, хакі, коричневого та сірого кольорів. Також якщо у вас є біла натуральна тканина — приносьте. Її вже навчилися фарбувати. А ще приймають старі рибальські сітки і мішковину для «кікімори». А в той час наші жінки хвилину за хвилиною вплітають свою енергію, любов і силу, аби захистити наших воїнів і передають їм вітання