У Житомирі освятять пасочки, які передадуть військовим на передову

645

Цьогорічний Великдень застав українців під час війни, тож віряни адаптуються до нових умов. Літургії у святинях проводитимуть з урахуванням комендантської години, крашанки отримують новий дизайн, а найбільше пасхальних смаколиків готують не на продаж, а для хлопців на передову. Паски випікають майже у кожному навчальному закладі Житомира. 

«Виявили таку ініціативу, аби кожен солдат отримав на передовій пасочку як оберіг і як символ того, що ми про нього думаємо, дбаємо і дуже любимо, бо в цю паску кожен вкладав частинку своєї душі, частинку любові» — сказала депутатка Житомирської міської ради Людмила Шиманська.

Сьогодні на передову поїхало вже 5 тисяч пасочок. А вже з наступного тижня дошкільнята випікатимуть нову партію. На цей раз вона складатиме 7 тисяч великодніх смаколиків. До їхнього освячення запрошують доєднатися усіх житомирян. 

«Кожен житомирянин може доєднатися. Спекти пасочку, діти можуть намалювати лист, написати побажання. І в четвер об 11-й годині взяти рушничка, щоб покласти наші пасочки, освятити, щоб кожна пасочка, яку отримає наш солдат, була оберегом» — повідомила депутатка Житомирської міської ради, підприємиця Людмила Зубко.

Волонтерський штаб знаходиться у Львівський майстерні шоколаду. Тут збирають для наших захисників не лише пасочки, але й крашанки. Люди з усієї області приносили яйця з метою подарувати хоч якесь свято героям, які не зможуть відсвяткувати Великдень у родинному колі. 

Тож скласти свій великодній кошик для захисника України може кожен охочий. Це не тільки подарує відчуття свята нашим воїнам, але й передасть віру та підтримку з рідного краю. Освятити смаколики можна вже у цей четвер на головній пішохідній вулиці міста об 11-й годині