У Житомирі провели солодкий майстерклас з виготовлення шоколадного яєчка

Семирічний Юра прийшов на майстер клас з виготовлення шоколадного яєчка, щоб зробити писанку для мами, однак вкладає в неї особливий сенс. Малює прапор України. 

«Ми живемо в Україні. Вона нас оберігає, тато оберігає, Бог, нас всі оберігають. Воєнні зараз за нас воюють» — каже Юра.

А ось 9-річна Каріна захотіла таким чином зробити собі подарунок на день народження, який вже через тиждень. Однак з’їсть яєчко не сама, а поділиться з усією родиною. І також розфарбувала писанку у синьо-жовті кольори. 

І хоча організатори запевняють, що створювали майстерклас аби відволікти дітей від війни, патріотичні настрої все ж переважають, що й видно з їхніх поробок. 

«Хотілось патріотичну тему спочатку дітям задати, але потім ми все ж таки вирішили повністю зробити вільну тему, щоб вони малювали що їм хочеться. Але ми бачимо, що все ж таки патріотична тема є майже в кожної дитини. Це блакитні і жовті кольори. Але сподіваємось, що вони все одно трішки переключаться» — розповіла організаторка заходу Світлана Амєліна.

Магія шоколаду в цій залі створюється за особливою технологією. Форми для юних митців підготували завчасно, а ось вже кольорів їм додають за допомогою їстівної фарби. Допомагають у цьому справжні майстри солодощів. 

«Це натуральне какао-масло з натуральними барвниками їстівними. Також молочний шоколад. Треба постійно нагрівати і працювати тільки на мармурових поверхнях» — повідомив шоколатьє Олександр.

Після малювання достатньо декілька хвилин аби какао-масло застигло. А далі писанку можна куштувати, адже вона виходить повністю їстівною. Допомогли організувати захід Управління культури Житомирської міської ради. Кажуть, вдалось владнати всі питання досить швидко.

Ще один майстерклас з виготовлення шоколадного яєчка планують провести 21-го квітня. Тож ваш малюк ще встигає подарувати собі солодкий великодній смаколик