За останні тижні до гуманітарного складу картонного комбінату надійшло 4 вантажівки допомоги з Італії

Це гуманітарний штаб Житомирського картонного комбінату. Хлопці саме прийнялися сортувати дитяче харчування відповідно до віку. Сюди ж надходить одяг та ліки. Одна з партій медикаментів вже поїхала у поліклініку до малечі. 

«Тут знаходяться в даній партії дитячі нурофени, ібупрофени, тобто жарознижуючі та знеболюючі» — розповів начальник складського господарства Руслан Кондратенко.

Цих ліків для діток вистачить щонайменше на три місяці. А нещодавно і пологовий будинок Житомира отримав гуманітарку.  Для немовлят передали життєво-необхідний інкубатор. 

А щоб підсолодити людям життя, у гуманітарному вантажі є й різні смаколики. Паски ж звідси поїдуть до наших військових напередодні Великодня. Та й загалом окрім громадян особлива увага приділяється саме бійцям ЗСУ. 

«В першу чергу це те, що потрібно нашим Збройним Силам України на передовій: тепловізори, каски, бронежилети. Друге, те, що ми віддаємо в госпіталь військовий та лікарні і третє це для потреб громадян» — повідомив перший заступник генерального директора Житомирського картонного комбінату Вадим Ліски.

За кілька тижнів сюди надійшло 4 вантажівки гуманітарної допомоги, а це близько 80-ти тон. Допомога сюди з’їжджається з різних куточків світу від партнерів підприємства, але найбільше, зізнається Вадим Ліскі, везуть саме з Італії. 

«Наша співробітниця Марта Прокуда організувала там такий гуманітарний хаб і відправляє вантажівки в Україну. Інша допомога поступає від наших друзів та партнерів з Австрії, Швеції та інших держав» — розповів перший заступник генерального директора Житомирського картонного комбінату Вадим Ліски.

Сама волонтерка розповідає, зібрати такий величезний гуманітарний вантаж допомагають усі небайдужі, особливо українці, які вже давно живуть в Італії. Серед них і житомиряни. 

Після фасування вантажу у Житомирі, гуманітарку передають і в інші регіони України. Зокрема, щойно звільнили Бучу та Ірпінь, допомога поїхала і туди. Та щоб розібрати усі коробки потрібен не один день, працівники комбінату нерідко присвячують цьому свої вихідні. 

На початку травня у гуманітарний штаб картонного комбінату приїде 5-та, ювілейна вантажівка з Італії та ще дві з іншого благодійного фонду. І поки тут чекають на таку важливу доставку, в Італії готуються до благодійного концерту на підтримку України, участь у ньому візьмуть і житомиряни, аби ще раз нагадати світові, що війна триває й тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати руську навалу