Вісім тисяч пасочок та тисяча крашанок відправиться з Житомира на передову нашим військовим

Живим ланцюгом люди передавали один одному коробки з Великодніми пасочками. Їх тут 8 тисяч. Попри дощ та холод, попри війну, житомиряни об’єднались заради однієї спільної справи – подарувати пасочку захиснику України.

«Ця пасочка з оберегами, які зробили наші діти, працівники дошкільних закладів, вони будуть служити талісманами і допоможуть нашим захисникам здоровими, неушкодженими повернутися до рідної домівки. Все буде Україна, разом – ми сила» — розповіла депутатка Житомирської міської ради, голова ГО «Освітяни Житомира» Галина Шиманська.

Доєднались до акції усі дитячі садочки Житомира. Пасочки випікали власноруч разом зі своїми вихованцями. Дошкільний навчальний заклад №45 приготував 225 смаколиків.

Освячували великодні смаколики у Свято-Михайлівському кафедральному соборі. Запевняють, такі паски стають справжнім оберегом не лише для захисників на передовій, а й для всієї України, адже символізують воскресіння. 

«Це вихід. Вихід із рабства, вихід в волю, вихід у добро, вихід у добро, вихід у щастя. Тому ми віримо, що зараз, через усі ці події ми вийдемо, наша країна вийде з цього зла і ми будемо дуже сильною економічно, і духовно. І взагалі весь народ буде шануємим у всьому світі» — повідомив настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору Богдан Бойко.

Окрім пасочок, житомиряни приносили крашанки, писанки та те, що вселяє найбільшу віру нашим Героям – поробки дітлахів. Від кожного садочку додавали мінімум по 1-му малюнку. Однак один заклад підготував цілий альбом. 

«Якщо продивитися усі ці малюнки, можна побачити, що вони виплекані з любов’ю. Вони малюють матір, малюють цвітучу Україну, малюють квіти, вони малюють ті обереги і ті кольори, які приваблюють нашу Україну. Тому я думаю, що їм вони будуть дуже і дуже необхідні. Отей заслін хай дитячий поставлять і все буде Україна» — розповіла перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Війна – об’єднала українців так, як ніколи раніше. Усі ми стали однією великою родиною – від Сходу до Заходу. Такі акції ще раз доводять, що саме в єдності наша сила, в єдності ми здатні на все. 

На порозі великого свята віра українців у перемогу стає ще більшою, адже правда на нашому боці і інакше бути не може. А сам Великдень символізує тріумф добра над злом. І якщо через ворожі загребущі руки наші захисники не зможуть повноцінно відчути Великдень, він прийде до них з вантажем з Житомира