У Домі української культури щоденно проводять майстеркласи для дітей

Дім української культури перетворився на справжню творчу майстерню. Підготовка до Великодня тут триває на повну. У цій залі діти знову створюють свої шоколадні писанки. На вході кожного зустрічають та пригощають патріотичними цукерками.

Нова група діток вже приступила до роботи. Хтось з них пробує малювати шоколадом вперше, хтось вже мало не професіонал. Однак задоволення ця справа завжди приносить як вперше. Що малювати кожен обирає самостійно. Та блакитна та жовта фарба закінчується в першу чергу. Багато юних митців зображають весну та літо, тому що мріють нарешті про 

Цей майстерклас видався незвичайним. Малюки не лише створювали шоколадні писанки, але й співали, розповідали вірші та навіть казки.

Це маленьке сонечко – Софія. Тут вона одна з наймолодших. Але вже з досить серйозною та дорослою позицією. Називає себе справжньою патріоткою та вірить у перемогу України. 

«Я намалювала на ньому багато пшениці, небо, наш прапор український, калину. Я дуже люблю нашу Україну і я хочу, щоб вона жила вічно. Я подарую її татові. Він десь захищає нашу Житомирщину. Але коли він приїде додому, я йому її вручу» — каже Софія.

Та серед усіх шоколадних писанок 3 мають особливе значення. Одну з них подарують міському голові Житомира, інші відправлять у Бучу та Ірпінь у знак пошани та підтримки. Їх малюки розмальовували усі разом.

«Незважаючи на ту ситуацію, яка зараз відбувається в нашій країні, в нашому місті, ми хотіли подарувати свято для малечі: для маленьких житомирян і тимчасово перебуваючих тут. В п’ятницю ми передаємо для наших захисників багато чого з Житомира. І ляльки-мотанки, які ми підготували, будуть оберегом для захисників та захисниць» — розповіла начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

На цьому майстеркласи в Домі української культури не закінчуються. Кожна дитинка знайде те, що їй до вподоби