Пацієнти житомирських медичних закладів отримали пасочки та крашанки до Великодня

Житомирщина, потерпаючи від ворожих обстрілів, рятувала не лише своїх мешканців, а й з сусідніх. З перших днів ворожого вторгнення лікарні наповнювалися пацієнтами, а особливо військові госпіталі, які опікуються захисниками України. До такого навантаження, зізнаються, адаптувались швидко, зараз працюють заради перемоги не покладаючи рук. 

«Повністю перелаштувалися на цей лад і надаємо адекватну допомогу. Мова йде про сотні наших бійців, захисників. На даний час, завдяки багатьом факторам, це і спонсорська допомога, і волонтерська, і звісно державна, шпиталь забезпечений повністю принаймні на місяць-півтора» — сказав головний лікар військового госпіталю Павло Журбенко.

Чимало війна скалічила дитячих життів, та наші лікарі творять для них дива. Лише до житомирської лікарні надходили маленькі пацієнти і з київської, і чернігівської областей. Тут рятували малюка, якому внаслідок ворожого обстрілу відірвало ніжку. Зараз його життю нічого не загрожує, його перенаправили закордон, зробили успішну операцію, наразі він проходить реабілітацію. Однак складних випадків в лікарні за цей час було чимало.

«Лікарня була повністю готова до надання медичної допомоги дітям. На жаль, перший період був дуже складним для нас, складним для організації роботи з тими пацієнтами, які поступали. Були, на жаль, дітки і поранені, і постраждалі. Але допомога була надана всім. Всі діти, які поступали до нас, залишились живі. Всі вони були врятовані. Зараз ситуація трішки стабілізувалась» — розповів директор дитячого медичного закладу Юрій Довгополий.

Великдень має відчути кожен. Пасхальні смаколики сьогодні отримали і ті, хто не зможе провести свято вдома та в родинному колі. Кожен пацієнт двох житомирських медичних закладів отримав пасочки та крашанки.

Великодні пасочки – це символ відродження. Тому саме у цей святковий період віра в перемогу зростає. А кожна спечена та освячена пасочка – захист та оберіг для людини.  

Святкувати Великдень віряни будуть вже в цю неділю. Через присутність ворога на нашій землі цей день для кожного з нас буде незвичним. І якщо піти до церкви немає можливості, свято та віра в наше відродження має жити в кожному серці. Разом ми приближаємо перемогу