У Житомирі на день Землі висадили 6 дубів на місцях зрізаних

Маленька Єва прийнялася саджати дуб мрії, вона як і усі ми, має своє заповітне бажання. 

«Я хочу, щоб ми перемогли і щоб ми з друзями ходили в садочок, і гралися» — каже Єва.

Окрім «Мрії» у Шодуарівському парку сьогодні посадили дуби Свободи, Перемоги, Єдності, Сили та Мудрості. 

Кілька років тому один дуб зруйнувала гроза, інші статуї вирізані із дерева довелося зрізати, бо ж вони вже поросли грибами. А тому сьогодні на честь свята поряд із пеньками від старих дубів посадили молоді. Так би мовити і свято відзначили, і природний фонд відновили. 

«На цій галявині буде посаджено тільки чотири дуби, а два будуть на тій локації, де я вам і казав, де були статуї. Он місця бачите, перше місце, друге місце, он де пень, там пень. Це саме ті місця, де росли дуби» — розповів в.о. директора КП «Парк» Житомирської міської ради Юрій Рогозинський.

Посадити молоді дерева зібралося кілька десятків житомирян. Серед них діти і молодь. Звісно й дорослі, чоловіки ж зізнаються, готувалися до висадки сотень дерев. 

Серед тих, хто прийшов є і ветерани АТО. Сергій зізнається до 19-го року служив у десантно-штурмових військах, нині у теробороні, сам не житомирянин, але не зміг пропустити можливість відновити місцевий парк. 

А тепер головне наше завдання доглядати за деревами, хоча б тим, щоб не псувати їх. Власне цього разу до висадки дерев долучилися і правоохоронці, а тому радимо прислухатися до поради