Поліцейські показали як виглядає село Морозівка від ворожих обстрілів

Житомирщина добряче постраждала від лап ворога. Зокрема, у селі Морозівка зруйновані школа, будинок культури, магазини та десятки осель.

«Я з дітьми виїхала з дочкою, а на другу ніч у будинок… Тільки ремонти поробила: вікна пластикові поставила, лінолеум постелила. За 9 днів до війни… Нічого немає… Хазяйства немає…» — розповіла жителька села Морозівка Галина Кузьменко.

Галина потроху оговтується від пережитого. Жінка втратила своє нажите майно від ворожого снаряду. Зараз вона повернулися у рідне село і живе у брата. Каже, біля рідної хати була раз, більше не може це дивитися. А Віра та Іван усі обстріли відчули на собі. Увесь цей пекельний час були вдома.

Від ворожого снаряду в обійсті подружжя повибивало всі шибки, а у хліві розкурочило дах і двері.  

Тим часом, поліцейські усіма способами намагаються підтримати місцевих. Дільничний Ігор спілкується з кожним з цих людей по-різному: одних заспокоює та підбадьорює, іншим залишає свої контакти для спілкування. Зокрема, морально допомагають і Людмилі. На її городі від вибуху утворилася вирва. 

Інфрастуктура села знищена ворожими обстрілами, що тривали тут упродовж кількох тижнів березня. Сліди авіаційних та артилерійських ударів практично у кожному подвір’ї. Наслідки воєнних злочинів нині документують правоохоронці.

За кілька кілометрів від села уже були ворожі позиції, тож мешканців максимально евакуювали. Це врятувало багатьом з них життя. Ті, що залишились, теж, на щастя, не травмовані. І люди називають це дивом і Божим захистом. А житло відбудується