Наслідки обстрів у селі Любовичі, що на Малинщині

Любовичі — одне з сіл Малинщини на межі Житомирської та Київської областей. Місцеві упродовж декількох тижнів березня потерпали від постійних авіа та ракетних ударів рф. Наразі люди оговтуються від пережитого та приводять до ладу «побиті» оселі. Староста Любовичів Віктор Мельник розповідає, що у селі повністю знищено 7 будинків, а пошкоджено — понад сотню. 

Ольга Іванівна та Віктор Парфійович Савчуки не виїхали з села. У той день, коли поряд з їх будинком стався вибух, були вдома. Подружжя уже згодом побачило, що від сусідського будинку залишилась лише фасадна стінка – усе інше зруйновано, а просто у двох метрах від оселі з’явилась величезна вирва. Власники на той момент встигли евакуюватись. Та незважаючи на усі жахіття Віктор Парфійович не втрачає оптимізму. 

«Було страшно, що я не встиг навіть злякатися… Я лежав телевізор собі дивився. Воно як дало! Хата затремтіла. Вже думали на вулиці горить! Вибігли, сусіди кричать, що живі. Подивилися живі всі, що ж залишалося робити» — розповів житель села Любовичі Віктор Савчук.

Хоч, на щастя, вже стало спокійніше, але навколишня територія ще містить багато неприємних «сюрпризів» від орди. Тому зі старостою і жителями постійно спілкується і дільничний інпектор Ігор Дейнеко. Офіцер слідкує чи немає мародерства, застерігає місцевих від походів до лісу, а також підбадьорює, аби не втрачався бойовий дух