У Житомирі за 48 годин прокладуть нову ділянку магістрального трубопроводу

Відранку на перехресті вулиць Героїв Пожежних та Каховської кипить робота. Підрядник на замовлення водоканалу приступив до будівництва нової ділянки магістрального трубопроводу. Частина міста без води або ж вона подається із заниженим тиском, а тому у працівників є 48 годин для повного завершення робіт. 

«Нам зараз потрібно за 48 годин прокласти ділянку трубопроводу довжиною 24 метри» — повідомив директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Директор водоканалу пояснює не зупиняти водопостачання містянам не могли, бо ж на старому, бетонному трубопроводі є ділянки із поривами, які не можливо локалізувати. 

«Старий трубопровід він з’єднувався раструбним способом – це кожні 12 метрів є раструбні з’єднання і з часом, скажемо так, «ігри» грунтів відбувається дегермертизація його, полагодити його на жаль неможливо, а тому тут постійно йшло намокання трубопроводів і витоки. І зараз для того, щоб за технологією правильно і якісно прокласти новий трубопровід треба було припинити ці витоки» — розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Андрій Нікітін зізнається, в умовах війни робота суттєво ускладнилася, не вистачає працівників, а матеріал здорожчав, деякі проекти тимчасово довелося зупинити, утім комунальне підприємство продовжує працювати, аби покращити якість водопостачання у місті. 

Загалом уся реконструкція вартує понад 130 мільйонів гривень й завдяки прокладанню нових мереж у місті покращиться якість води, знизяться її втрати та стабілізується тиск подачі