Житомирський академічний музично-драматичний театр поновлює вистави: завтра перший показ для переселенців

Завдання театру — не залишати людину порожньою. У наш воєнний час - це особлива задача. Житомирський академічний музично-драматичний театр імені Івана Кочерги саме заради людей ні на мить не припиняв роботу. І нехай доводиться адаптуватися до них умов, виставам бути.

Розпочати сезон у військовий час вирішили музичною комедією «За двома зайцями». У театрі кажуть, на це є 2 причини. По-перше, п’єса їм просто подобається, а по-друге, викликає гарні емоції. 

«Ми вирішили, що саме гарний настрій зараз, як ніколи, потрібен не тільки житомирянам, а взагалі українцям. Вистава комедійна і вона одна із наших улюблених, тому ми нею і розпочинаємо» — розповів режисер Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Петро Авраменко.

«За двома зайцями» — класика драматургії і не сходить зі сцени житомирського театру вже близько 20-ти років. Однак війна й сюди внесла свої корективи. В першу чергу довелось змінити акторський склад, адже частина працівників театру виїхала закордон або стала на захист країни. Довелось замінити і головну героїню. 

Довелось змінити і місце виступу. Свою звичну сцену драматичного театру замінили на залу міського Навколокультурного простору. В першу чергу через питання безпеки. Адже у разі тривоги тут є укриття, де можна прихистити як акторів, так і глядачів. Та до нового місця довелось підлаштовуватися. 

Актори зізнаються, попри усі ці труднощі ні на мить не хотіли припиняти роботу, адже не можуть без свого глядача і вважають свою роботу важливою і в умовах війни. 

Виставу «За двома зайцями» покажуть вже завтра, а також 29-го квітня. Однак поки що це буде благодійний показ для переселенців та родин військовослужбовців. Та колектив театру обіцяє, незабаром повернуться до широкої публіки