У Житомирі рятувальники розпочали серію уроків для школярів: як діяти, якщо помітили вибухівку

327

Фахівці ДСНС розпочали спільний з освітянами проєкт. Відтепер для дітей будуть проводити онлайн-уроки стосовно поводження із вибухонебезпечними предметами. До ініціативи доєднались усі школи Житомира.

«Найголовніше правило — їх просто не чіпати, відійти на безпечну відстань — це може бути метрів 100-200, скажемо так, від гріха подалі» — розповів пресофіцер ГУ ДСНС України у Житомирській області Ярослав Мельник.

Ці прості правила можуть урятувати життя. Україна нині вважається однією з найбільш замінованих країн у світі. Тому спільно з освітянами фахівці ДСНС вирішили проводити уроки для школярів, аби ті знали як діяти, коли натрапили на вибухівку.   

«Якщо поблизу є люди, обов’язково їх треба попередити. Якщо людей поблизу немає ви телефонуєте на 101 або 102» — додав пресофіцер ГУ ДСНС України у Житомирській області Ярослав Мельник.

Фахівців на місці варто дочекатися, утім якщо такої можливості немає, знахідку потрібно позначити з безпечної відстані. Це може бути частина вашого одягу або ж те, що знайдеться під рукою. Далі справа за піротехніками. 

Навчання у школах Житомира рятувальники будуть проводити упродовж двох наступних тижнів