У Житомирі діти пройшлися ходою в руках із прапором України та Польщі: так продемонстрували вдячність

357

Школярі Житомира узяли до рук стяг України та Польщі й пройшли, головною пішохідною вулицею міста, тримаючись за руки. Зробили це саме сьогодні, адже у дружній нам країні святкують День Конституції. У такий спосіб учні продемонстрували вдячність полякам. 

«Польща і Україна відкрила нову сторінку в своїх відносинах. Саме 24 лютого перший дзвінок був від мера Плоцька і вже 24 лютого Плоцьк запропонував свою допомогу. Це дійсно братній народ, який підставив плече в самий складний час для України разом зі всією Європою і підтримка Польщі була особливою» — сказав міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Із перших годин війни влада Польщі не словом, а ділом почала допомагати Україні: приймали у своїх домівках біженців, висилали тони гуманітарної допомоги, техніку для військових й не мовчали на політичному рівні. Й здавалося б діти не усе знають, утім першокласниця Марія твердо розуміє за що дякує Польщі.  

«Ми знаємо, що сьогодні День Конституції в Польщі і ми вдячні за те, що вони нам допомагають» — каже першокласниця Марія Куценко.

Школярка Ірина на честь свята виконала польський вірш, дівчина зізнається, її родина щороку відзначає 3 травня, адже мають польське коріння.  

Шукати прихистку у Польщу, з початку російської агресії, поїхало близько 3-х мільйонів українців. Й хоча цифра шалена, приділити увагу поляки намагаються усім. Про це не з чуток знає керівник польського камерного хору, Іван Красовський постійно підтримує зв’язок із житомирянами, які нині живуть у поляків. 

Святкову ходу маленькі житомиряни завершили уже легендарною українською піснею «Ой, у лузі червона калина». 

Але і на цьому святкування не закінчилося. Для дітей організували солодкий майстер-клас. Тож до кожного дому поїде солодка частинка України та Польщі. У які кольори будуть розмальовувати цукерки малі закричали в один голос