У Житомирі обирали запобіжний захід підозрюваному у вбивстві 12-річного хлопчика: подробиці справи

12-річний Даніїл Більченко. Хлопець із родиною, коли почалася війна переїхали на Житомирщину, але смертельна куля наздогнала його і тут. 7 березня його застрелили у власному подвір’ї, коли разом із 10-річним товаришем вони бавились на вулиці. Підозрюваних у вбивстві відразу ж затримали, ними виявилися представники громадського формування «Радомишльська варта» 27-річний Олександр Юрко та 48-річний Віктор Ільченко. Останньому сьогодні обирали міру запобіжного заходу.

Чоловік у залі суду прийнявся пояснювати як опинився на подвір’ї, де саме гуляли хлопці. 

«Є дзвінок від його дружини, що на подвір’ї знаходяться люди у військовому одязі зі зброєю» — розповів підозрюваний у навмисному вбивстві Віктор Ільченко.

За словами Ільченка разом із іншим представником «Радомишльської варти» Олександром Юрком вони тут же виїхали на місце перевіряти інформацію, бо у районі нібито вирували ДРГ й напередодні було висаджено ворожий десант. Й переконує, убивати, нікого не планували. 

«Якби у мене на меті було саме знищення, то я задіяв би трішечки інші засоби на ураження живої сили» — каже підозрюваний у навмисному вбивстві Віктор Ільченко.

Утім результат один — 12-річний хлопчик мертвий, а 10-річний товариш загиблого поранений. Його урятували медики. А от про убивство сина у соцмережах розповіла мати. Жінка твердить, у малих стріляли без попередження, а двері будинку один із чоловіків тримав ногою, тож запобігти убивству батьки не встигли. За словами матері підозрювані відразу утікли із місця події, згодом у їхній машині навіть знайшли заборонені речовини. Але підозрюваний слова матері заперечує. 

Про те, що у крові підозрюваних ані наркотиків, ані алкоголю не було підтвердила і експертиза. А от чому вогонь відкрили по дітям у Ільченка одне пояснення — дитина була одягнена у військову куртку й мала іграшкову зброю, яку підозрювані прийняли за бойову, а хлопчика за диверсанта. 

Утім, прокурор пояснює, діти аж ніяк не були схожі на ДРГ, бо ж навіть та куртка у яку був одягнений застрелений хлопчик — зразка Збройних сил України. 

Утім підозрюваний стоїть на своєму, каже про те, що це діти дізналися запізно. 

Адвокат підозрюваного просив суд змінити міру запобіжного заходу на домашній арешт, але чоловіка залишили під вартою ще на місяць. Нині ще триває досудове розслідування і уже є результати низки експертиз. У слідства є 3 місяці, аби зібрати докази провини, якщо ж не вкладуться, термін досудового розслідування можуть бути подовжені. Водночас ця історія уже набула розголосу і у росії, там ЗМІ, як і завжди, усе інтерпретують по-своєму