У Житомирі демонтували танк із центру міста: відтепер він стоятиме біля монументу Слави

З 6-ї ранку у Житомирі бригада робітників присутпила до демонтажу 30-ти тонного пам’ятника. 

«Задіяно 2 крани, задіяна площадка для перевозу танку і 15 людей» — повідомив заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Заступник міського голови зізнається, демонтували танк із центру міста досить швидко, але от на етапі встановлення його поблизу монумента Слави виникли проблеми. Схил для кранів виявився занадто крутим та й тут замало місця для їхнього розвороту, тож встановлювали танк на нове місце у декілька етапів. Ставили на землю, підіймали, пересувалися на інше, знову кріпили, підіймали і ось через 7 годин роботи пам’ятник на своєму новому почесному постаменті. 

Перенести, «Танка-переможця» як кажуть усі житомиряни, влада вирішила напередодні. Тоді громадська організація з охорони пам’яток культури звернулася у міську раду, з проханням радянську забрати техніку із центру міста. Коли встановили танк і де його замовляли розповів історик.

Історик відмітив і те, що танк не брав участі у другій Світовій війні. Заступник міського голови каже, це все ж неприпустимо, що знаряддя вбивства стільки років простояло у центрі Житомира, а зважаючи, що нині росія напала на Україну тут згодом має бути щось інше. 

«Я вважаю, що в місті Житомирі, особливо в центрі не може бути пам’ятка архітектури — знаряддя убивства. Це може бути в музеї, це зрозуміло, але не в центрі міста знаряддя вбивства куди ходять поклонятися. Це не нормально» — сказав заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Тож починаючи з цього року вшановувати пам’ять загиблих захисників та захисниць у Другій Світовій війні житомиряни будуть в одному місці. У своєму дописі Сергій Сухомлин наголосив і про те, що назву Площі Перемоги змінювати не будуть. Крім того, після закінчення війни її капітально відремонтують