У Житомирі вийшов із ладу північний магістральний трубопровід: на 9 тижнів у місті буде знижено тиск

На відео видно як вода проривається на поверхню з грунту. Інцидент стався на перехресті вулиць Героїв Пожежних та Каховської. Саме на цьому відрізку кілька днів тому робітники за 48 годин проклали новий магістральний трубопровід. Однак це проблемна ділянка, адже поруч із новим тут пролягає і старий водогін. Водночас він найбільший у місті і живить водою половину усіх будинків. 

«При прокладанні нового трубопроводу, на кожному стику старого трубопроводу, а це кожні 6 метрів є виток. Старий трубопровід вже не тримає тиск і заважає нам насичуючи грунти водою прокладати новий» — повідомив директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Директор водоканалу пояснив власне чому так сталося. 

«Так, наприклад, вже прокладено частину нового трубопроводу. Під час витоків зі старого трубопроводу, він намок і пішла деформація раструбних з’єднань. Тобто, до чого б це привело: якщо б ми все так і залишили, то новий трубопровід, з часом його експулуатації, від старого б нічим не відрізнявся. Тобто, так само кожний стик був би пеним витоком і доводилося б кожен стик ремонтувати, розкопувати. Нікому це не треба» — пояснив директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Отож нині робітники приступили до прокладання нового трубопроводу, а це ділянка  700 метрів, і щоб у майбутньому історія не повторилася довелося вивести з експлуатації старий водогін, через що і понизився тиск. Дискомфорт найбільше відчують мешканці центру міста, які проживають у багатоповерхівках вище 5-го поверху. Водночас жителям вулиці Каховської, які зовсім лишились без води, за можливості, обіцяють відновити водопостачання у понеділок. Іншого варіанту просто не було, зазначає директор підприємства. 

І поки тиск знижено житомирянам радять перевірити фільтр грубої очистики, який встановлений перед лічильником.

В свою чергу водоканал перевірить усі проблемні ділянки, зокрема засувки. А поки тиск води не відновлять, підприємство готове допомагати людям і здійснювати підвіз. Й щоб швидше у місті налагодити роботу водопостачання бригади підрядника працюватимуть у дві зміни з 08:00 до 20:00 без вихідних