У Житомирі поновили роботи з прокладання тролейбусної лінії на Мальованку

Із початку тижня по вулиці Героїв Пожежників кипить робота. Тут відновили прокладання тролейбусної лінії до мікрорайону Мальованка. Ініціатором поновлення робіт став Європейський банк реконструкції та розвитку, який власне і виділяв на це кошти. 

«Оскільки у нас цей проєкт мав закінчитись до кінця 2021-го року, до лютого місяця не було підписано додаткову угоду і роботи не могли продовжуватися. Зараз на сьогоднішній день Банк підписав угоду з терміном виконання до кінця серпня місяця і була пропозиція продовжувати будівництво даного об’єкту» — повідомив заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Наразі встановлюють опори для прокладання електромережі, яка, власне, і дозволить рухатися тролейбусу. Роботи тривають на місці майбутньої кінцевої зупинки. Підрядники кажуть, працюють без вихідних, аби закінчити якомога швидше. 

«Встановлюємо опори, копаємо ями, буде скоро лінія. Думаю, до осені зробимо. Як бачите, тут техніка, трактори, крани. Якщо буде більше техніки і більше людей, то це все зробиться швидше» — розповів представник компанії підрядника Олександр.

Перед встановленням опор проводять підготовчі роботи на ділянці. Перевіряють наявність трубопроводів, водопостачання та ліній електромережі під землею. Та як завжди це буває, не все проходить як хотілося б.

У четвер вже провели обстеження інженерних мереж, тож роботи не планують знову припиняти. Не зупиняються навіть під час повітряних тривог. Самі ж хлопці кажуть, мають сили і бажання працювати в повній мірі навіть в таких умовах, адже кожен робить те, що вміє у цей складний для країни час. 

«Хлопці і дівчата боронять нашу Україну і це нам надає завзяття працювати і допомагати тим, чим ми можемо. Наша специфіка – це будувати і допомагати суспільству. Так як багато пенсіонерів тут та людей з інвалідністю, я думаю, що це дуже посприяє в розвитку інфраструктури» — сказав оператор екскаватора Богдан.

Наразі виконана лише третя частина. Попереду – основна робота, усе, що стосується контактної мережі та самого запуску тролейбусів. Загалом, бюджет проєкту залишився попереднім – півтора мільйона євро. А ось терміни змінили – закінчити усі роботи планують до кінця серпня, а запустити перший тролейбус у вересні