Житомир у жалобі: на військовому кладовищі опрощалися із загиблим Героєм Романом Солонинком

Смолянське військове кладовище знову заповнене людьми. Сьогодні тут в останню путь провели військовослужбовця 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Романа Солонинка. 

Він загинув на війні із російськими загарбниками. 42-річний Роман Солонинка вступив до лав Збройних сил України ще у перші дні повномасштабного вторгнення. Чоловік покинув улюблену справу й пішов стопами батька, йому ж про подвиг сина тепер завжди нагадуватиме головний державний символ країни. 

«В нього був яскравий приклад тому, що його тато – наш військовий капелан, підполковник у відставці Василь Іванович Солонинко і за його прикладом син пішов за батьком захищати Україну» — сказала директорка Житомирського міського центру соціальних служб Ольга Юрченко.

Батько загиблого Героя Василь Солонинко поклавши руку на серце зазначив як сильно пишається своїм сином. Не менше Романом Солонинком пишається і уся Україна, адже чоловік, який усе життя марив фотографіями і був талановитим фотографом-дизайнером, змінив камеру на зброю, бо ж не зміг стояти осторонь, коли рашистська навала полізла українською землею. 

Серце Героя перестало битися 5 травня, того дня він обороняв село Перемога, що на Харківщині. Й перемога зовсім скоро буде за нами. Вічна пам’ять Герою