У Житомирі громадський електротранспорт змінив графік роботи: від 5-ї до 22-ї години

За рішенням Ради оборони Житомирщини з 4 травня комендантська година в області розпочинається о 23-й та триває до 5-ї ранку. Відповідно жителі можуть довше пересуватися вулицями без перешкод. З огляду на це громадський електротранспорт у Житомирі змінив свій графік руху. 

«Громадський транспорт почав ходити до 22-ї години. Ми говоримо про електротранспорт: це тролейбуси та трамваї. Автобусні маршрути з понеділка теж почали продовжувати свої графіки» — повідомив заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Більшість автобусних маршрутів курсуватимуть до 9-ої вечора. За словами міської влади, на це є 2 причини. Перша – зменшений потік пасажирів. Друга і, як зазначають, основна – паливна криза. 

На сьогодні громадський транспорт виходить не в повному обсязі. Перевозять пасажирів приблизно 50% усіх автобусів, маршруток, трамваїв та тролейбусів міста. Пов’язують це із низькою потребою. Однак, запевняють,  забезпечені усі напрямки. 

«Якщо в нас передбачено, наприклад, на маршруті №10 12 автобусів, зараз курсує 6-7. Збільшився трохи інтервал, але в середньому на тих маршрутах, де є тролейбус, в принципі немає великих проблем. Більше проблем виникає в районах, де немає електротранспорту» — сказав заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Вийти на звичайний графік роботи транспорт зможе після стабілізації ситуації з паливом та збільшенням потоку пасажирів. І хоча у деяких містах країни частка перевізників відмовляється виходити на рейси через проблему з пальним, у Житомирі, запевняють, такого не допустять. Ситуацію контролюють та в дечому йдуть на поступки. 

Вартість проїзду також планують залишити без змін. Оскільки перевізники розуміють, в умовах війни це точно не на часі. Тож за квиток житомиряни й надалі платитимуть 10 грн. Також варто зауважити, на маршрути транспорт виходитиме о 5 ранку, а о 22-й годині має вже заїхати у ДЕПО, тож пасажирам варто розраховувати свій час