Вперше у Житомирі організували тематичний челендж: містяни вишивають картину, яку подарують місту

Напередодні Дня вишиванки у Житомирі стартував тематичний челендж із вишивання логотипу нашого міста. Долучитися можуть усі охочі. Так, пані Тетяна викладає у місцевому університеті, жінка розповідає, про челендж дізналася за 40 хвилин до його початку, тоді ще вела пари та щойно вони закінчилися прибігла на локацію. 

«Я вичитала це щойно в інтернеті, хвилин 40 тому як тільки в мене закінчилися заняття, бо я працюю викладачем в Поліському національному університеті. І ось знаєте, на фоні отаких от сірих буднів через війну люди можуть зібратися, поспілкуватися» — розповіла Тетяна Коткова.

Та до вишивання долучилися не лише майстрині із досвідом, а й діти. 

Лише за день до заходу долучилося близько 30 житомирян, серед них є й переселенці або ж гості міста. Майстрині кажуть, під час процесу той, хто вишиває певну картину — передає свою енергетику. 

Але логотип міста, який вишивають житомиряни — не такий, яким ми звикли його бачити. Картина нагадуватиме про війну десятиліттями, адже символ міста нині схожий на протитанкового «їжака», якими встелені вулиці. 

У міській раді кажуть, маленьку картину планують завершити у День вишиванки, велику — робитимуть доти, доки усе не буде бездоганно. А поки ж школярка Яна ділиться, які побажання закладає у свій елемент картини

Поділитися