У Житомирі транспортні зміни: як курсуватимуть маршрутки та тролейбуси

У місті потроху стабілізується життя. Доїхати з одного кінця Житомира у інший теж стає простіше. Щоденно у трамвайно-тролейбусному управлінні моніторять пасажиропотік й дещо збільшують випуск транспорту. Бо ж до цього курсувало лише 50% автобусів у порівнянні із мирним часом. Водночас є перевізники, які і зовсім відмовилися обслуговувати свої маршрути, тому довелося змінити курс тролейбусів. 

«Тролейбусний маршрут №1Б змінив частково свій рух, а саме: він рухається від вулиці Київської по Вітрука із заїздом на Ціолковського, Космонавтів, виїздом на Селецьку і далі на Велику Бердичівську. Дана зміна відбулася у зв’язку з тим, що мешканці вулиці Космонавтів вимагали цих змін» — повідомив заступник начальника ТТУ Микола Ярмаков.

Водночас тролейбус 1А рухатиметься як і раніше вулицею Вітрука. Але зміни торкнулися і маршруток. Так, від 11-го перевізник відмовився й замість нього тепер працюватиме маршрут №19. 

Утім, житомиряни зачасту скаржаться, що у маршрутках зникли валідатори, на яких, користуючись карткою, можна було на дві гривні сплатити менше за проїзд. Нагадаємо, до війни, якщо у водія немає валідатора люди могли заплатити удвічі менше за проїзд. Нині ж, каже заступник начальника управління така схема не діє, так як є проблеми із паливом, а тому перевізникам пішли на поступки. 

Й одна з причин такої поступки, аби у місті не здорожчав проїзд. Микола Ярмак певнить, поки у інших містах про це задумались, Житомиру це не загрожує.

Та й додому вже можна буде доїхати і пізніше, кажуть в управлінні. Тролейбуси ходитимуть до 10-ї вечора, приватні перевізники теж частково курсуватимуть до 21-ї, а комунальні автобуси мають їздити до 21:30