У Житомирі розпочали прибирання територій довкола постраждалих внаслідок обстрілів житлових будинків

Олександр майже щодня приходить до свого колишнього будинку та намагається врятувати вцілілі речі. Того вечора він з дружиною був вдома. Почувши перший вибух вони заховалися у невеличкому коридорі, це й врятувало подружжю життя. 

«Тут був вхід у будинок. Це була кухня. Я в той момент стояв на кухні і пролетіла над будинком бомба і десь там біля лікарні вибухнула. Я побіг розбудив дружину, вона спала в цій кімнаті. От там в коридорчику заховались, згрупувалися, я їй закрив голову, на руку щось падало, розбило пальці до кісток» — згадує постраждалий Олександр.

На щастя, мами чоловіка та дитини, які також жили у цьому будинку, в той фатальний вечір вдома не було. Зараз чоловік розбирає місце, на якому раніше був гараж та 2 автівки. Із вцілілої техніки залишилась лише пральна машина. 

Допомагає чоловіку прибирати територію та розбирати завали товариш. Каже, за цей час врятувати вдалось не багато речей, однак старання не припиняють.

«Вчора зателефонували, сказали, що буде максимальне прибирання. Максимально стараємось встигнути щось своє цінне забрати. Обручку свою знайшов. Дуже мінімум, тому що нереально там все розкопати. На це треба набагато більше часу» — розповів житомирянин В'ячеслав.

Сьогодні зранку допомагати місцевим розчищати територію довкола постраждалих будинків взялися комунальники. Наслідки обстрілу на зеленій зоні ліквідовує КП «Зеленбуд». Прибирають уламки хатин, залишки техніки та покрівель.

Район Богунії – перший у списку локацій, які планують прибирати. Зараз триває етап демонтажу знищених будинків та підготовка території до майбутнього рівняння. Точний термін виконання робіт вказати не можуть, адже на це впливає багато чинників. 

Загалом внаслідок авіаудару на вулиці Шухевича та проспекту Миру пошкоджено 35 будинків, 11 – знищено і підлягають знесенню. До робіт задіяно щонайменше 7 одиниць техніки та близько десятка людей. Сміття ж, яке забирають з постраждалих територій, вивозять на міський полігон