Житомир підписав угоду про співпрацю із польською Гдинею та чеським Пардубіце

Сергій Сухомлин згадує, хто одними із перших кинулися на допомогу Житомиру у перші дні війни. Мова йде про польське місто Гдиня. За цей період вони підтримували українців як могли: надали житло, влаштували батьків на роботу, а дітей до навчальних закладів, забезпечили їх усім необхідним й разом з тим не забували і про військових. Загалом Гдиня відправила в Україну 56 тон гуманітарної допомоги. Не менше для Житомира зробило невеличке місто у Чехії Пардубіце. 

Також у Пардубіце створили крайовий центр допомоги Україні, де біженці можуть отримати усі потрібні їм консультації. Тут українська громада налічує 7,5 тисяч людей, а з початком війни у чеському місті дах над головою знайшло ще 15 тисяч українських біженців. Й власне відсьогодні Житомир із польською Гдинею та чеським Пардубіце стане містами побратимами. Рішення депутати підтримали одноголосно. 

Напередодні рішення про побратимство із Житомиром влада Гдині підтримала й на своєму засіданні. Того дня для них виступило наш ансамбль «Сонечко». 

Але тепер такі виступи можуть відбуватися на постійній основі. Так, угодую передбачено партнерство у всіх можливих напрямках: культура, спорт, наука, освіта, економіка та політична діяльність