У Житомирі відзначили День захисту дітей: у навчальному закладі організували справжнє свято для малюків

«В поліцію подзвонити – 102, в пожежну частину – 101, в швидку допомогу – 103». Ось такі знання Дмитро отримав під час сьогоднішнього заходу у рідній школі. Хоча, зізнається, і раніше знав куди потрібно дзвонити за допомогою. А сьогодні ще й сам спробував себе у ролі поліцейського. Самі ж правоохоронці кажуть, систематично влаштовують для дітлахів такі дійства, однак у цей час приділяють особливу увагу обізнаності малюків.

«Намагаємось, щоб діти знали до кого можна звернутися, хто може допомогти в тяжку хвилину і що поліцейських не варто боятися» — сказала начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Житомирській області Наталія Гончарук.

А ось Назар спробував себе у ролі пожежника. Каже форма у них важка і трохи гаряче в ній бігати. Але тепер точно знає, рятувальники мають бути сильними та сміливими, аби не боятися вогню.

«Мені давали форму, ми оббігали якісь конуси, потім тушили водою» — розповів учень школи Назар.

Зараз малюки як ніколи потребують позитивних емоцій та підтримки, тому такий захід став для них справжньою розрадою. Веселий гомін та дитячий сміх лунали на подвір’ї школи досить довго. Дітлахи залюбки дізнавались багато нового про роботу спецслужб, а хтось і визначився зі своєю майбутньою професією.

«Тримала зброю, всякі автомати, сиділи в машині військовій. Найбільше сподобалось тримати зброю. Буду військовою» — розповіла учениця школи Ліза.

Багато цікаво дізналися для себе першачки, які вперше побували у поліцейській машині та одягнули захисний одяг. Тепер, запевняють, їм нічого не страшно. 

Та чи не найбільше глядачів зібрала коло себе Арія – чотирилапа захисниця. Малюки залюбки спостерігали за вміннями хвостатої та перевіряли її нюх. Сама ж зірка заходу була в захваті від такої уваги.

Таким гучним та цікавим заходом в учнів закладу розпочався літній табір. Однак не простий, а покликаний на розвиток української мови, адже серед малюків є чимало переселенців. 

«Мовний табір. Пріоритет надається українській мові. В нас біля 200 дітей, які розділені на 12 загонів» — повідомила директорка навчального закладу Марія Дорошко.

Під кінець заходу енергія у дітлахів не закінчувалась, а посмішки не сходили з обличь. А головне завдання – ознайомитися з правилами безпеки та роботою спеціальних служб, кажуть організатори, виконане. Тепер малеча точно знає, правоохоронців боятися не потрібно