У Житомирі уже цього тижня стартує проєкт «Поруч» для дітей: що передбачає

Уже цього тижня на «Спартак Арені» стартують перші заняття для дітей, які постраждали через війну чи просто опинились у скрутному становищі. Вони спробують себе у ролі футболістів і якщо сподобається, можуть залишитися, аби розвиватися у цьому виді спорту далі.  

«Заняття будуть двічі на тиждень для дітей вразливих категорій. Це в першу чергу внутрішньо-переміщені особи, діти військовослужбовців, діти позбавлені батьківського піклування» — розповів директор СДЮСШОР «Полісся» Володимир Дорошенко.

Так, через спорт дітей хочуть підтримати й допомогти справитися із пережитим. Окрім професійних тренерів із футболу з малечею праюватимуть психологи, вони ж проводитимуть для них арт-терапію та майстер-класи. 

Дітям також розповідатимуть про здоровий спосіб життя, а тому під час занять на них чекають солодкі і, водночас, корисні подарунки.

Житомир — 9-те місто, яке приєдналося до проєкту. Упродовж літа планують охопити 900 дітей, для усіх заняття безкоштовні, але проводитиметься воно лише один раз. 

Перші дві групи уже сформовані. Заняття проводитимуть у четвер на 6-ту вечора та у суботу на 10-ту ранку. Взяти участь у проєкті можуть дівчатка і хлопчики від 6 до 16 років. Уже сьогодні гугл-форму для заповнення анкети оприлюднять на офіційній сторінці у Facebook управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради