Житомирська політехніка розгалужує систему міжнародних зв’язків

Команда Державного університету «Житомирська політехніка» продовжує реалізовувати міжнародний проєкт програми «Еразмус»  «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України». Нещодавно представники факультету бізнесу та сфери обслуговування під керівництвом ректора Віктора Євдокимова повернулись із робочої поїздки до Німеччини та Литви. Українська делегація, до якої входили також представники інших провідних вишів країни, взяла участь у конференції в Університеті прикладних наук у Гамбурзі та в координаційній нараді на базі Університету ім. Ромеріса. 

«Фактично, ми разом з європейськими партнерами розробляємо нові курси, які є найсучаснішими. Наприклад, курс блокчейн, курс управління великими даними, дизайн-мислення тощо. Тобто найсучасніші програми, які розробляються, а потім впроваджуються в країнах-партнерах» — повідомила перший проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Оксана Олійник.

Проєкт «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України»  втілюють завдяки фінансуванню Європейської комісії. На його реалізацію виділено близько 1-го мільйона євро, за рахунок чого викладачі зможуть покращити професійні навички, а студенти матимуть можливість навчатися в провідних університетах світу. Окрім цього одним із результатів поїздки є обговорення програм подвійних дипломів за окремими спеціальностями із Університетом ім. Ромеріса. 

«Ми також плануємо зробити додаткові нові програми з литовським університетом ім. Ромеріса. Будуть навчатися за програмами «Фінансовий менеджмент», а саме така цікава програма як «Економічна безпека та розвідка». Тому це також є напрацювання на майбутнє» — додала  перший проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Оксана Олійник.

Нині Житомирська політехніка має 10 програм подвійних дипломів, що дає змогу студентам одночасно навчатись у стінах як нашого університету, так і у європейському закладі-партнері. Скористатися цією можливістю можна вже під час цьогорічної вступної кампанії. 

«Я б вступала в той університет, де є програми подвійних дипломів, для того, щоб мати можливість отримати паралельно ще й диплом іншого університету. Я пропоную навчання за різними спеціальностями в Житомирській політехніці. Навчаюсь тут, ви маєте можливість і фізично від’їжджати закордон, аби отримати знання від іноземних викладачів, і паралельно навчатися в Україні і країні, з якими є підписані відповідні договори» — розповіла перший проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Оксана Олійник.

Наразі «Житомирська політехніка» - лідер нашого регіону за кількістю міжнародних програм, що реалізуються на базі закладу. За останні 5 років впроваджено близько 60-ти проєктів з університетами партнерами майже з 20-ти країн Європи. 

«У нас діють такі програми з 20-ма країнами, а договори підписані з 70-ма. Найактивніші країни учасники – це Польща, Чехія, Словаччина, Словенія. Нові партнери у нас в Хорватії, Греція, Кіпр. На сьогодні у нас діюча програма з університетом Великобританії, Швеції, багато програм з університетами Німеччини, Франції, Туреччини» — сказала перший проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Оксана Олійник.

Навіть зараз деякі студенти політехніки перебувають на навчанні закордоном, а саме у Туреччині. Там вони здобувають нові знання та досвід, розвивають свої вміння та навички. І запевняють, що задоволені прийнятим рішенням.

На досягнутому університет не зупиняється і продовжує розвивати та розширювати свої міжнародні зв’язки. Більшість закордонних ЗВО залюбки започатковують співпрацю з Житомирською політехнікою. І навіть зараз у закладу з’являються нові партнери

«За останній рік, навіть останніх півроку, вдалося налагодити зв’язки зокрема з деякими турецькими університетами. Окрім того з деякими закордонними університетами, це і в Хорватії, і Словенія, Італія, Португалія. З цими університетами було підписано договори про співпрацю, що є основою для подальшого розвитку співробітництва» — розповів керівник відділу міжнародних зв’язків Державного університету «Житомирська політехніка» Василь Мамрай.

Житомирська політехніка вкотре посіла перше місце серед університетів області та зайняла 49-ту позицію серед усіх вишів країни. Запевняють, це результат колосальної роботи усього колективу, а також досягнень студентів. В подальшому навчальний заклад розвиватиметься, аби й надалі залишатися передовим