У Житомирі популярний кіноактор Віктор Андрієнко презентував книгу для дітей

Школярі вишикувались у чергу за автографом Віктора Андрієнка. Перед цим діти уже встигли послухати презентацію актора про нову книгу «Шалені пригоди Папуги Флінта». Та подивитися фільм «Іван Сіла» Діти зізнаються, від зустрічі у захваті й лишень чекали, коли зможуть сфотографуватися із кумиром. 

Сам письменник зізнається, завітати до дітей Житомира планував іще до війни, але повномасштабне вторгнення внесло свої корективи. Нову книжку про пригоди папуги встигли отримати лише бібліотеки Києва та вихованці інтернатів. 

Зграя безжальних флібустьєрів полює за картою Острова Скарбів, власником якої, випадково, стає маленький, боягузливий папуга. Відтепер - піратам буде непереливки. «Шалені пригоди папуги Флінта» не звичайна книжка, це комікс, який цікаво буде почитати не лише найменшим читачам, а й дорослим.  

«Цікаво буде усім, тому що намалював його відомий вам художник Радна Сахалтуй, якого ви знаєте по мультфільмам «Врунгель», «Острів Скарбів» і так далі» — розповів кіноактор, письменник Віктор Андрієнко.

Також автор презентував дітям ще одну книжку «Легенди Чарівнолісся», яку випустив два роки тому. Власне по цьому сценарію планували знімати фільм й сьогодні мав стартувати перший знімальний день. 

«Книжка на основі мого сценарію і Олени Шульги, котрий ми написали і отримали вже фінансування на кіно, але кіно не встигли зробити, тому вирішили зробити хоч книжку. Але діти не винні і діти повинні отримати хоча б не кіно, а хоча б книжки. Хай читають і це можна сказати кіноказка на основі містичного українського фольклору» — сказав кіноактор, письменник Віктор Андрієнко.

Ця книга не потрапила в жоден магазин, тисячу екземплярів роздали дітям, які виховуються в інтернатах, ще одну тисячу передали у шкільні бібліотеки по усій України. Зараз же залишки тиражу актор подарує у читальні Житомира. 

Та й самі діти уже не могли дочекатися, коли зможуть наприкінці зустрічі отримати нову книжку

А ті, хто сьогодні не встиг потрапити на зустріч із письменником, книгу ще зможуть придбати в інтернеті