Подарунки для Коростенщини: начальник ОВА відвідав «побитий» рашистами район

Ось так передавали сучасні гаджети освітянам найбільш постраждалого від російської агресії Коростенського району. Новенькі ноутбуки отримала і Овруцька громада.

Ще майже 4 місяці тому навчання було дистанційним через ковід, а тепер учні не можуть повернутись за шкільні парти через збройну агресію росії. Справа йдеться про безпеку, адже станом на сьогодні в області рашисти пошкодили 71 заклад освіти, а 2 з них зруйновані вщент. Тому аби забезпечити якісний освітній процес, незважаючи на усі труднощі, 170 ноутбуків передали 20-м школам Коростенщини та 51 гаджет закладам професійної освіти. Загалом програма передбачає надання 583 комп’ютерів педагогам Житомирщини. 

«Саме така чудова ініціатива ЮНІСЕФ спільно з МОН і, безумовно, за участі ОВА створена для того, щоб ми могли надавати кращу освіту, щоб вчителі могли краще доводити знання нашим дітям. Сьогодні ці ноутбуки будуть передані до громад, до освітніх закладів» — сказав начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Не менш важливою частиною візиту стало привітання лікарів з прийдешнім професійним святом. Від 24 лютого вони також стали на захист свого фронту, ризикуючи власною безпекою. Адже станом на зараз в області пошкоджено 25 медичних закладів. Особливо гостро це відчули медики півночі Житомирщини