У Житомирі збирають книжки для поранених військових: куди приносити

Едуард розпаковує книжки, які незабаром опиняться у руках наших військових. Збірки його попросила передати подруга. 

«Книжки дуже гарного письменника Василя Шкляра. Це не мої книжки, це моя коліжанка попросила. Вона дізналася про акцію, вона зараз знаходиться у Польщі, в Познані і попросила мене привезти для наших бійців. Шкляр дуже гарно пише і тут якраз про УПА, про Україну» — розповів Едуард Шевчук.

Збирати книжки почали учора в обласній бібліотеці для юнацтва. Акцію оголосили разом із благодійним фондом «Справжні українці» й триватиме вона близько місяця. 

«В межах цієї акції ми збираємо книжки та журнали зарубіжних та українських видавців і бажано українських видавництв» — розповіла завідувачка відділу маркетингу та зв’язків із громадкістю Надія Нужда.

А от російській літературі — зась. Через місяць зібрані книжки передадуть пораненим бійцям, які після боїв із рашистами нині лікуються у шпиталях та реабілітаційних центрах не лише у Житомирі, а й у інших регіонах. Тим паче передачу в одному із закладів уже чекають. 

Бібліотекари кажуть, уже з першого дня збору побачили відгук від житомирян й не тільки, бо ж книжки люди вже готові надсилати і поштою. 

Свої книжки віддають і працівники бібліотеки, там зізнаються, спільними зусиллями із житомирянами лишень за добу зібрати вдалося до півсотні видань. 

Чекають книги за вулицею Грушевського, 9. У бібліотеці наголошують, саме тут пункт збору й лише по закінченню акції журнали розподілять між лікувальними закладами, бо ж люди коли побачили оголошення й для кого книги, ринули у шпиталь.

А якщо вам потрібна додаткова інформація, дізнатися її можна за телефоном: 095-392-84-73 або 0412-47-36-59