У Житомирі випускники відмовилися від гучного гуляння, аби допомогти ЗСУ

Замість розкішних суконь, зачісок, макіяжу і костюмів, літнє вбрання та джинси, а замість ресторану шкільний клас. Так свій випускний відзначили випускники 11-го класу у 6-й школі. 

«І коли я вітала їх із останнім дзвоником і навіть сьогодні я сказала, діти у нас сьогодні випуск дійсно особливий, він воєнний, і як тільки я сказала, що він воєнний у нас почалася тривога» — розповіла директорка ЗОШ №6 Тетяна Омелянчук.

Тоді останній дзвоник випускників продовжився в укритті і там діти вирішили — гучні гуляння не на часі й натомість вирішили у день, коли дитинство закінчується допомогти тим, завдяки кому отримати свої атестати вони змогли у стінах рідної школи — Захисникам. 

«Це ідея командна, так би мовити. Ця ідея була запропонована кимось і кожен її підтримав без вагань, всі були тільки «За» — сказав випускник Роман Герасимчук.

«Ми вирішили, що треба спрямувати ці гроші у щось дуже корисне і корисне для нашої країни, тому ми зібрали усе таке необхідне: шкарпетки, консерви, все, що зараз в принципі потрібно. Також запитували у військових чого вони потребують і теж це враховували» — розповіла випускниця Марія Журавська.

Хлопці ж попіклувались про чоловічі набори. 

«Купували засоби гігієни, бритви, гелі, таке, усе, що потрібно» — додав випускник Роман Герасимчук.

Класна керівниця дітей зі сльозами на очах розповідає як діти планували свій випускний ще до війни.  

«Я уже сплакалася тому що і останній дзвоник, і випуск – усе не так як хотілося. Сумно за цих дітей, що у них немає такого свята. Був замовлений ресторан, вони готували танець, усе мало бути так як завжди – традиційно. Але розуміємо, що усе буде добре і плакати ми будемо, тоді, коли буде перемога – від радості» — каже класна керівниця випускників Лариса Чорновол.

Це єдиний випускний клас у 6-й школі, із 23 учнів приїхати за атестатами змогли 17, шестеро дітей так і не встигли дістатися Житомира з-за кордону та попри відстань долучилися до свого воєнного випускного. 

«Батьки дзвонили, казали, що перекидали кошти на ЗСУ. Говорили ми не можемо долучитися саме купити і принести, але вважаємо, що кошти теж потрібні» — повідомила директорка ЗОШ №6 Тетяна Омелянчук.

Є й ті, хто заради випускного кілька днів провели у дорозі. Олександр розповідає, дуже хотів побачити усіх однокласників й забрати власноруч атестат, а ще, зізнається, для себе вирішив, що більше ніколи не житиме закордоном й вступати повернувся в український виш. 

«Найвагоміша причина, що в Україні найкраще, тому приїхав отримувати атестат» — сказав випускник Олександр Ходаківський.

Із-за кордону на випускний поспішала і Софія, вона учора із мамою і сестрою саме приїхала у Житомир, а вже сьогодні на неї чекав у школі, напевно, найважливіший у житті сюрприз. Вона зустрілась із татом.

Та сюрприз чекатиме на кожного нашого захисника, який отримає вантаж від випускників 6-ї школи, самі школярі кажуть, ані на мить не шкодують про своє рішення