У Житомирі відбувся позачерговий виконком: основні проєкти рішень

З 1-го липня вартість проїзду у громадському електротранспорті Житомира змінюватися не буде. Таке рішення прийняли сьогодні під час засідання виконкому, хоча підняти ціну з наступного місяця планували ще у січні цього року. 

«Пунктом 2 передбачалося введення з 1-го липня підвищення вартості готівкового проїзду в міському електротранспорті з 8 до 10 грн. Наразі прийнято рішення, що переглядаються надані інформації перевізників, наразі дане прийняття пропонується скасувати» — повідомив в.о. начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Микола Єрмаков.

У міській раді пояснюють це тим, що у січні розрахунки проводились виходячи із тодішньої ціни на паливно-мастильні матеріали. Зараз ще вирахувати економічно обґрунтовану вартість проїзду не можуть. Однак здорожчання точно буде. 

«Оскільки зараз надані розрахунки нові, структура витрат вивчається, аде динамічно змінюється, тому зараз немає остаточного рішення щодо вартості проїзду у громадському транспорті. Ми найближчим часом обов’язково доопрацюємо, ціна на паливно-мастильні матеріали фіксується і буде видно далі» — сказав заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Загалом за минулий рік житомирське трамвайно-тролейбусне управління отримало більше 273-х мільйонів доходу. А ось витрати сягнули майже 300-т мільйонів. Загалом збитки склали 26 мільйонів. 

Відзвітували за фінанси і інші підприємства міста. Зокрема, доходи лікарні №2 ім. Павлусенка за минулий рік склали майже 231 млн гривень, а ось видатки – більше 200-х мільйонів. Основне джерело надходжень – кошти НСЗУ за надані медичні послуги. Загалом за рік роботи заклад значно покращив свою матеріально-технічну базу.

Окрім того закупили 2 УЗД- та 3 ШВЛ-апарати, монітори пацієнта та багато іншого. У зв’язку з війною довелось провести перерозподіл бюджету і для футбольного клубу «Полісся», адже 80% працівників наразі перебувають у неоплачуваній відпустці. Змінило повномасштабне вторгнення і кількість об’єктів, котрі передали до житлового фонду міста. 

«На сьогоднішній день ми маємо зруйнованих будинків житлового фонду 282. З них 40 будинків – багатоквартирні, 242 – приватні. 32 об’єкти соціальної інфраструктури» — розповів заступник начальника управління житлового господарства міської ради Андрій Онищенко.

Серед об’єктів соціальної інфраструктури 1 потребує повністю нового будівництва. Це 25 ліцей. В інших же має відбутись капітальний або поточний ремонт та реконструкція. Щодо житлового фонду, 18 будинків потрібно будувати заново. Роботи щодо демонтажу постраждалих внаслідок авіаударів об’єктів та прибирання прилеглої території у місті ведуться. 

Та недемонтованим наразі досі залишається зруйнований багатоповерховий будинок за адресою Чумацький Шлях 2. Однак у міській раді зазначають, його мешканці самі відмовились від зносу. Та заяви про руйнацію домоволодінь досі надходять. Загалом виконкомом було розглянуто 18 питань, з яких 2 були закриті