У Житомирі урочисто погасили нову марку «Українська мрія»

665

Це уже третя унікальна українська марка, яку побачить світ. Цього разу на ній зображена наша «Мрія», але з дитячим поглядом. Основою ескізів став малюнок одинадцятирічної Софії Кравчук із Любомиля Волинської області, на якому найбільше повітряне судно летить до зірок та прикрашене рожевими квітами. 

За новою маркою черга в Укрпошті ще відранку, розповідають працівники. 

«Стояли уже з 8-ї години, записували собі списочки, чекали поки привезуть марочки і чекали коли розпочнеться спецпогашення саме цього дня» — повідомила заступниця начальника відділення Мирослава Пушкар.

Сьогодні марку купити можна лише на 14-му відділенні у Житомирі, а уже завтра вони будуть по усій області, утім як і минулого разу в одні руки дають обмежену кількість. 

«Є такі, що просять більше, але на руки дається два блоки марочок, у блоці по 6 марочок, 5 конвертів і 5 листівок. 72 гривні коштує блок марочок, 10гривень коштує листівка і 6 гривень коштує конверт» — розповіла заступниця начальника відділення Мирослава Пушкар.

Марку ще не встигли погасити, а на касі у кіоску уже було людно. Житомирянка Олеся каже, вона колекціонерка й не пропускає жодних нових випусків. 

«Ну по-перше я вважаю, що це буде як підтримка економіки, так і нашої країни, а по друге я займаюсь фалеристикою, збираю. Взяли також «рускій карабль..», у нас вийшло взяти і перший, і другий випуск. Усі марки, які випускають, тим паче в підтримку України, ми усі купуємо» — каже Олеся Козачук.

Тираж марки цього разу — три мільйони. Розпродаж стартує відсьогодні по усій Україні. Директор житомирської філії Укрпошти певний, на довго у кіосках марки не затримаються. 

Це марка, яка укотре нагадує, що попри те, що росіянам вдалося знищити найбільший літак у світі, наше творіння — їм не вдасться знищити нашу справжню мрію і прагнення до свободи.

Зокрема, марка доступна в онлайн-магазинах Укрпошти, на платформі Rozetka, а також на Amazon та eBay. А вже у липні на українців чекає нове творіння. За результатами голосування на наступній марці буде зображений український трактор, який тягне російський танк на кінцеву його зупинку