На Театральній у Житомирі з першого дня нової розмітки почали штрафувати правопорушників

«Зміщайся за нею, бо ми її зараз втратимо. Бачите, водій явно порушив правила дорожнього руху. Вже другий квартал рухається у смузі для маршрутних транспортних засобів. Очевидно, змушені будемо затримати»

І таки зупинили. Водійка рухалась по смузі, котра передбачена лише для громадського транспорту, велосипедистів та таксі, однак в своє виправдання зазначає, про нову розмітку не знала, до того ж зраділа, що смуга виявилась вільною. 

Не минуло й 5-ти хвилин як у поле зору патрульних потрапляє ще один порушник. Однак цього разу керманич зупинився у недозволеному місці. До того ж у нього це вже друге порушення за день. 

Та, як зазначають правоохоронці, неуважність та незнання законів не звільняє від відповідальності. За півгодини такого патрулювання зафіксовано 5 правопорушень. Тож кожен з водіїв отримав штраф. 

«Дана стаття передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 40-а неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 680 гривень» — повідомив інспектор батальйону патрульної поліції Житомирської області Юрій Андрієвський

Сплатити штраф водії мають впродовж 15 діб, інакше він подвоюється та стягується Виконавчою службою. А вона може накласти арешт на автомобіль. Однак штраф можна й оскаржити, на це дається 10 днів. Та зазвичай, водії визнають свою провину.,

Нова розмітка на Театральній, а саме на відрізку від Великої Бердичівської і до Майдану Перемоги, запрацювала від учора. Та не всі водії, зізнаються про неї знали, тож вважають спочатку необхідно роз’яснювати та обходитись попередженням, а вже на другий раз штрафувати. 

Самі ж правоохоронці кажуть, мають повноваження обходитись усним попередженням, однак зазвичай попадаються на гарячому ті водії, котрі порушують не вперше. До того ж знак про те, що буде змінюватися рух висів задовго до запровадження нововведень. А з нанесенням нової розмітки дорожня ситуація по вулиці значно покращилась. 

«Ще не всі водії звикли. Але якщо порівняти ту ситуацію, яка була раніше на цій ділянці автодороги, то ситуація значно покращилась» — сказав інспектор батальйону патрульної поліції Житомирської області Юрій Андрієвський.

І дійсно, припаркованих авто по вулиці майже немає, а випадки правопорушень досить поодинокі. Та правоохоронці й надалі продовжують патрулювання. Тож закликають містян врахувати нову розмітку та не порушувати правила