У Житомирі зустріли та привітали дворазового чемпіона Дефлімпійських ігор Луку Нетягу

684

Попри сирени та повітряні загрози, періодичні авіаобстріли, Лука Нетяга разом з батьком, який є тренером хлопця, продовжували тренуватися та готуватися до 24-х Дефлімпійських ігор, участь в яких приймають лише спортсмени з вадами слуху. Вже 8-го березня хлопець виїхав на збори до Польщі, звідти до Бразилії, де й здобув перемогу.

«Не дуже важко було боротися. Я боровся з трьома суперниками» — сказав чемпіон Дефлімпійських ігор Лука Нетяга.

«Свої сутички він всі виграв. І в особистій першості, і в командній. Всі вигравав достроково і це показник класу» — додав батько та тренер Володимир Нетяга.

Чемпіон боровся у віковій категорії до 90 кг, однак був там наймолодшим учасником. Та головним для нього було не поспішати і думати покроково, враховуючи усі можливості суперника. Дуже допомагала підтримка тренера та згадка про рідну домівку, адже у такий непростий час для нашої держави мріяв вибороти для неї перемогу. Вдома на результат сина чекали батьки, які ні на мить не сумнівались у здібностях Луки.

Сьогодні Луку Нетягу зустрічали та вітали у Житомирі, адже він є вихованцем міської ДЮСШ №2. Чемпіону та тренеру вручили подарунки та сертифікати, а він в свою чергу подарував прапор області, з яким виступав на іграх. Представники влади зазначають, не здаватися та йти далі у такий час є вкрай важливо. 

«В такі непрості часи завершити підготовку, коли почалась війна, коли дуже непросто було навіть психологічно себе налаштувати, розуміючи в якій ситуації знаходиться наша країна, респект тобі і твоїм колегам, які змогли зібратися і втерти ніс всім іншим 49-ти країнам, виборовши найбільшу кількість нагород» — розповів начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Фінансування змагань брала на себе держава, однак саме місто виділило кошти на підготовку. 

«Лука – дуже позитивна людина і тут всі проголосували одноголосно, підтримали, бо ми розуміли, що для Луки – це шанс. Потрібно все робити, щоб в кожної людини цей шанс був. І от сьогодні в нас вже 4 місяці йде війна і нам не вистачає позитивних емоцій, сьогодні Лука подарував всій Житомирщині ці емоції. Дуже класно, що так відбулося» — повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

З дитинства Лука любив перемагати, однак у його рідній Умані в талант хлопця не вірили. Тож чемпіона в ньому виховав саме Житомир. В свої 21 юнак вже є дворазовим Чемпіоном дефлімпійських ігор, заслуженим майстром спорту, чемпіоном Європи та чемпіоном світу. Та на цьому не зупиняється та вже готується до наступних змагань. 

«Наступною поїду на Олімпіаду в Японії у 2025-му році. У 2023-му році Чемпіонат Європи в Нідерландах, потім в 2024-му році Чемпіонат світу знову в Японії» — розповів чемпіон Дефлімпійських ігор Лука Нетяга.

Тож такими, навіть, спортивними звитягами ми продовжуємо приближати і головну для нас перемогу, а завдяки нашим талановитим землякам про Україну знають та говорять у всьому світі