Волонтеру Артуру Волинцю, якого підозрюють у продажі гуманітарки, обрали запобіжний захід

У Житомирі сьогодні гаряче. У суд зранку намагалося прорватися понад сотня людей — усі вони прийшли підтримати Артура Волинця, волонтера, якого днями затримала СБУ, підозрюючи у спробі продати гуманітарку, яка призначалася військовим. 

У те, що Артур міг таке зробити присутні не вірять. Твердять, він ані копійки за усю свою благодійну діяльність ні з кого не взяв. 

«У мене брати, зять, усі зараз знаходяться на передку. Я коли до нього не звернуся, що треба чи наколінники, чи тактичні рукавиці, чи ліки, він ніколи не відмовляв, приходиш, він каже: так, будь ласка, бери, тільки мені фоточки. Він ніколи не сказав мені ані копійки дати йому, ніколи» — розповіла Олеся Шнайдер-Мельник.

«Те, що малий Артур він є чесна, порядна людина це я за це можу сказати свою гарантію. Ні одного разу він не взяв ні копійки грошей з мене» — додала Наталія Горкуша.

У сторони ж обвинувачення своя позиція. 

«8.06, 18.06 та 27.06.2022-го року Волинець Артур Анатолійович здійснив продаж, товарів і предметів гуманітарної допомоги особі зі зміненими даними Шевченку. В результаті чого отримав прибуток» — повідомив прокурод Олексій Сороколат.

Сума проданого за даними слідства становить майже пів мільйона гривень, а тому прокурор просив суд залишити підозрюваного під вартою.

Сам Артур усі звинувачення заперечує.

«Все, що мені інкримінують – це все я заперечую, тому що ніяких товарів ми ніколи не продавали. Всі бачили нашу роботу починаючи з 25 лютого, як ми працювали, всі наші звіти, і всі знали наш благодійний фонд з гарної сторони, ми ніколи не давали жодного приводу замислитися, що ми працюємо не так» — сказав підозрюваний Артур Волинець.

Тому і сторона захисту, і сам підозрюваний наполягали на домашньому арешті, бо ж у хлопця на утриманні мама із інвалідністю третьої групи й попіклуватися, за словами Артура, нею окрім нього нікому. Водночас адвокат хлопця каже, конкретних доказів від прокурора він не почув. 

Рішення суду — домашній арешт на час слідства.

Ще у кайданках, але із розумінням, що їдеш додому: після оголошення рішення хлопця із зали суду зустрічали оплесками.

Артур же певнить, свою невинуватість доведе, а зараз просто радіє, що їде додому. 

Громадськість запевняє, справу на контролі триматимуть до останнього судового засідання