На Житомирщині змінили правила відвідування лісів

Деякі області України від початку повномасштабного російського вторгнення запровадили тимчасові обмеження щодо відвідування лісу цивільними. Головна мета – це, звичайно, запобігти виникненню пожеж у цій екоксистемі, що у воєнний стан прирівнюється до диверсії. Наразі Рада оборони Житомирщини дозволила громадянам відвідувати зелені масиви. А про основні зміни розповіли лісівники.   

«Дозволили людям ходити до лісу з метою заготівлі грибів, ягід та лікарської сировини. Разом з тим, небезпека залишається високою і відповідно відповідальність за кожною людиною» — розповів перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн.

Фахівці закликають бути обачливими і наголошують – обмеження зняли частково. Заборона досі стосується території у смузі державного кордону і не варто забувати про «мінні подарунки», якими росіяни «щедро» всипали наші землі. 

«Лише заборонили за 20 км до державного кордону, а також де найбільша небезпека по населених пунктах. Заборона залишається там, де відбувалися активні бойові дії — це Народичі і близько до кордону» — повідомив перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн.

Окрім того, досі заборонені усі види полювання. Хоча обмеження дещо пом’якшили лісівники наголошують — наразі безпечного відпочинку в лісі немає. 

«Загроза вона була і залишається. Небезпека, на жаль, досить велика, тому ходити відпочивати до лісу не рекомендовано» — додав перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн