У Житомирі до кінця року тролейбуси працюватимуть без кондукторів

Нині уже в 23-х тролейбусах кондуктори не працюють й оплату приймають водії, вони ж видають білет пасажирам. Водночас є тролейбуси, де ці працівники ще виходять на лінії та й це тимчасово. 

«За попередні роки для того, щоб зібрати, грубо кажучи, 60-70 мільйонів гривень ми витрачали на службу кондукторів приблизно 30-ть мільйонів. З цією метою було розроблено фінансовий план підприємства та й взагалі бачення на 22-й рік, але воєнний стан ввів свої корективи, упродовж року поквартально скасувати службу збору виручки, але зараз, ще раз повторюсь в нас 72 чи 74 кондуктори ще працюють, вони ще будуть працювати до кінця 3-го кварталу, це 100%, далі будемо приймати рішення. Будемо дивитися по ситуації» — розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.

Про те, що професія кондуктора втратить актуальність було зрозуміло ще у 2016 році, каже директор комунального підприємства, тож це було питання часу. 

«Було закуплено систему автоматичної оплати проїзду. Містом було витрачено приблизно 18 мільйонів гривень» — повідомив директор КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Загалом у день Житомиром курсує 62 тролейбуси й 6 трамваїв. Заступник начальника депо з експлуатації каже, водії до такого рішення ставляться по різному, адже для них ліквідація служби збору виручки, додає роботи. 

Проте для водіїв це буде стимуляція отримати до зарплати додаткову копійку.  

Й все ж нікуди не діваються «зайці», які хочуть безкоштовно проїхати, через це підприємство несе збитки, але ліквідація кондукторів теж дозволяє заощадити кошти. 

Та за «зайцями» будуть слідкувати контролери, які уже давно працюють, а ті, хто раніше були на посаді кондуктора можуть поповнити лави служби контролю. Нині штат налічує близько 20-ти таких працівників, але найняти хочуть ще до 20-ти, решта, скоріш за усе, залишаться без роботи. 

Водночас житомирян просять зайвий раз не навантажувати й не відволікати водіїв і частіше сплачувати за проїзд безготівково. Для цього у тролейбусах стоїть кілька валідаторів, а на склі розміщені кюар-коди для оплати через телефон. Здебільшого обілечення у водія розраховане на гостей міста. Та якщо ви вже і вирішили заплатити у водія, заздалегідь приготуйте гроші без решти й самостійно проконтролюйте видачу квитка, аби потім не мати проблем із контролерами.

Також комунальне підприємство звернулося до Житомиртранспорту, аби ті збільшили кількість пунктів для поповнення карток