Освітянам Житомирщини передали 150 ноутбуків

150 новеньких ноутбуків передали освітянам 5-х закладів професійно-технічної освіти Житомирщини. Цю програму вдалося реалізувати завдяки ЮНІСЕФу та МОНу.

«Це напевно взагалі вперше, коли категорія закладів освіти, наші профтехи отримують в такому вигляді допомогу. За це ми щиро вдячні» — сказав заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець.

Свої нові гаджети отримали: ДНЗ «Центр сфери обслуговування», Житомирський професійний політехнічний ліцей, ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення», Бердичівський професійний будівельний ліцей та професійно-технічне училище №4. На захід завітала і генеральна директорка Директорату професійної освіти Ірина Шумік. Жінка зазначила — війна поставила нові умови організації навчання, тому зараз роблять усе можливе, аби педагоги відчували себе комфортно.  

«Від того, як педагог проводить уроки залежить навіть психологічний стан кожного учня, його налаштування на опанування професії, і на опанування нових знань, і взагалі на подальший розвиток. Тепер ми ще більше цінуємо наші досягнення. Професійно-технічна освіта змінюється і ми дуже сильно змінилися за останні 4 роки. Ми щиро дякуємо нашим партнерам. Першими відгукнулися ЮНІСЕФ, будуть ще ноутбуки від Гугл» — розповіла очільниця Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина Шумік.

Загалом у рамках цієї програми наша область отримає 583 ноутбуки