Заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін нагородив поранених захисників Житомирщини

Під час виконання бойового завдання у Малині Олександр разом з побратимами потрапив під ракетний о бстріл. Тоді 22 травня окупанти завдали удар по залізничній інфраструктурі міста трьома снарядами. Поранення отримали двоє і зараз проходять реабілітацію у заміському медичному закладі. До початку повномасштабного вторгнення нацгвардієць впродовж 11 років вже був на пенсії. Однак у такий складний для країни час не зміг залишатися осторонь. 

Зараз чоловік почувається добре, і сьогодні нагорода знайшла свого героя. 

Окрім Олександра у цьому лікувальному закладі наразі перебуває близько 60-ти пацієнтів, з них 11 службовців Нацгвардії та поліції. Усі вони отримали поранення під час виконання бойових завдань. 

Зараз у Олега серйозний та рідкісний перелом. Як наслідок, контрактура обох колінних суглобів. Зараз чоловік проходить реабілітацію, однак вже рветься в бій.

Наразі захисники поступово відновлюються. У цьому відділенні поруч з ними постійно перебувають кваліфіковані медичні працівники, а також у вільному доступі різні комплекси процедур. 

Нагородили отримали і пацієнти іншого спеціалізованого медичного закладу. Тут лікування проходять ті, хто отримав більш тяжкі поранення. Серед них два поліцейських роти особливого призначення. Старший сержант Олександр отримав вогнепальні поранення на двох стоп під час затримання підозрілого громадянина у лісовому масиві Малинщини. Чоловік намагався втекти зі службового автомобіля і здійснив постріли у правоохоронця. Його ж побратим Микола за час повномасштабного вторгнення отримав вже 2 поранення. Перше – 24 лютого у місті Щасті на Луганщині. Друге, через яке зараз і перебуває на лікування, 1 червня у Лисичанську – потрапив під артилерійські обстріли зі сторони агресора. Однак обидва службовці мріють швидше одужати та повернутися до захисту країни. За постійну підтримку пацієнтів та самовіддану працю нагороди отримали і медичні працівники закладу. 

Ось таку грамоту отримав Сергій Поздняков. У минулому лікар сам був учасником бойових дій в Афганістані та АТО, тож як ніхто розуміє важливість своє роботи. За час своєї служби бачив чимало різних поранень, тому травми, з якими поступають пацієнти, для нього не нові і різниці між роботою у мирний та воєнний час не бачить.

Загалом на Житомирщину сьогодні приїхало більше 10 нагород, які особисто вручав перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін. Запевняє, у такий час ми маємо приділяти увагу кожному, хто робить свій внесок у нашу перемогу