У Житомирі вранці спіймали та прив’язали до дерева мародера

У Житомирі містяни зловили чергового мародера та до приїзду правоохоронців влаштували самосуд. Грабіжника із спущеними штанами прив’язали до дерева одразу на місці злочину.

«Проїжджав повз цієї події, побачив, що люди зловили невідому особу, прив’язали до дерева. Зупинився, запитав у чому справа, виявилося, що ця особа сьогодні вночі обікрала своїх сусідів» — повідомив очевидець події Валерій Онопрієнко.

Ось так прив’язаним до дерева та зі зпущеними штанами підозрюваний чекав на прибуття правоохоронців на одній із вулиць Житомира. Самосуд над хлопцем вчинив сам потерпілий, чиї речі зникли з гаража. Та їхню відсутність хазяї помітили не одразу, а дізнались зранку від сусіда. 

Тоді мешканці будинку і помітили зірваний замок у гаражі та відсутність дороговартісного велосипеду, болгарки та іншої будівельної техніки на загальну суму близько 30 тисяч гривень. Сам власник речей є інвалідом 3-ї групи, тож, на думку очевидців, ця обставина і спонукала хлопця до пограбування. Однак виявилось, у підозрюваного це вже не вперше. 

«Тут нема таких сусідів, у кого він не крав. І через дорогу, і у нас це вже не перший раз. Уже він був на обліку в дитячій кімнаті поліції, а як став повнолітнім, то його зняли з обліку і перехрестилися, що позбулися» — розповіла мешканка будинку Любов Власова.

Окрім цього наразі потерпілий вже перебував під домашнім арештом та сьогодні на нього чекав суд за попередньою справою. Та тепер до його списку досягнень додалось ще одне. Валентину незабаром має виповнитися 19 років, проживає з бабусею, адже залишився сиротою. Жінка ж не змогла стримати емоцій. 

Та виховувати онука вже запізно. Бабуся зізнається, краде речі навіть з будинку, особисто в неї часто зникають гроші. Каже, більше не має сил займатись Валентином, тож хоче аби поніс покарання за законом. 

«Падлюка натуральна. Зганьбив усіх. 41 рік дочці моїй, відправив на той світ. Скільки я можу терпіти? Я більше не можу. Хай його карають так, як він заслуговує» — сказала бабуся підозрюваного Валентина Анатоліївна.

Загалом, вчиняти такий самосуд власноруч люди не можуть і не усі перехожі поставились до цього з розумінням. Однак родина потерпілого каже, більше не можуть пробачати, адже так він і далі буде красти.

Місцеві кажуть, знають підозрюваного мало не з дитинства, часто приходив колядувати. Якби по-людяному просив їжу чи хліба, дали б без вагань, але крадіжок терпіти не будуть. Далі справою юного грабіжника займатимуться правоохоронці